Yasin Börü ve arkadaşlarının davası Ankara'da bugün görülecek


6-7 Ekim olaylarında PKK'lı teröristler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının davasını takip için gelenler Ankara Adliyesi önünde toplandı.

Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken PKK'lı teröristler tarafından 6-7 Ekim olaylarında hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının davası Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Davayı izlemek üzere, Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş ile Ahmet Hüseyin Dakak'ın yakınlarının yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları sabah saatlerinde adliye önünde toplandı.

'Yasin Börü ve arkadaşlarını katledenler ile azmettiricileri hesap vermelidir', 'Yasin ve arkadaşları için adalet', '7 Ekim kurban şehitleri için adalet' yazılı döviz ve pankartlar açıldı. PKK terör örgütü aleyhine slogan atan grup, zaman zaman tekbir getirdi. Emniyet güçleri ise adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin güvenlik gerekçesiyle davanın başka ile nakledilmesi talebinin Yargıtay tarafından onaylanmasıyla dava dosyası Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Yasin Börü ve arkadaşlarının davası Ankara'da bugün... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER