Yazar Alpay: AK Parti'nin sıfırlanacağını düşünüyorum


Zaman Gazetesi yazarı Şahin Alpay, Türkiye'de birçok partinin hep özgürlükler ile yükseldiğini ifade etti. Alpay, "Buna sırt çevirenler tepetaklak gittiler. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kaderinin de sıfırlanacağını düşünüyorum." dedi.

34. Abant Platformu'nda konuşan yazar Şahin Alpay, toplantıda bulunan kişilere temel hak ve özgürlükler konusunda yola çıktıklarında neler düşündüğünü sordu. Alpay, "Demokrasi mücadelesi ta tazminata kadar uzanan bir geçmişe sahip. Aşama aşama ilerlediğimizi düşünüyorum. 20. yüzyılın ikinci yarısını otoriter bir rejim altında geçirdik, kuruluşumuz otoriter ilkelere dayanıyordu. Bürokratik vesayet altında geçirdiğimiz bu sürede insanlar temel hak ve özgürlüklerin ne kadar önemli olduğunu anladı. Bireylerin temel hak ve özgürlükleri sağlanmadığı sürece bir toplumun medenileşmesine imkan yoktur. Bu nedenle hepimiz vesayetle mücadele ettik. Belki bu mücadelede hatalar oldu, yeterince hassas davranılmadı, neticede askere dayalı vesayet yerine halka ve seçime dayalı vesayet ortaya çıktı." ifadesinde bulundu.

Alpay, "Türkiye'de birçok parti hep özgürlükleri vaat ederek yükseldi. Buna sırt çevirenler tepetaklak gittiler. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kaderinin de sıfırlanacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Yazar Alpay: AK Parti'nin sıfırlanacağını düşünüyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER