Yemen'de çatışmalar sürüyor: 46 ölü, 36 yaralı


Yemen'de Husiler ile meşru hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri arasında dünden beri devam eden çatışmalarda, toplam 46 kişinin öldüğü, 36 da yaralı olduğu açıklandı.

Yemen'de alınan ateşkes kararına rağmen Taiz şehrindeki çatışmalarda, Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih saflarından 29'unun öldüğü 30'unun ise yaralandığı belirtildi. Halk Direniş Güçleri'nden ise 4 askerin öldüğü, 6'sının yaralandığı aktarıldı. Ma'rib şehrindeki çatışmalarda da 13 Husi militanının öldürüldüğü duyuruldu.

Ülkenin en büyük şehirlerinden Taiz'de aylardır çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Husi kuşatması altındaki şehirde yollar kapatıldı. Birleşmiş Milletler'in kararıyla gönderilen insani yardım konvoylarının alınmadığı Taiz'de gıda maddesi ve temiz su ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlar zor durumda.

Yaklaşık bir yıldır devam eden iç savaşta 6 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 10 binden fazla ise yaralı var.

Öte yandan, İsviçre'nin Biel şehrinde 15-20 Aralık tarihleri arasında bir araya gelen taraflar, müzakerelerin başladığı gün ilan edilen 7 günlük ateşkes kararını bir hafta daha uzatmıştı. Husilerin ise bu süre zarfında ateşkesi defalarca ihlal ettiği ve karara uymadığı bildiriliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Yemen'de çatışmalar sürüyor: 46 ölü, 36 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER