Yenimahalle'deki okullarda satranç seferberliği


Dünyanın en büyük satranç müzelerinden biri olan Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü Gez-Gör-Öğren Projesi'ne destek için protokol imzaladı.

Ankara'daki doğal, tarihi ve kültürel mekanları ilçe bünyesinde görevli öğretmenlere tanıtmak ve mekanların eğitim amaçlı kullanılmasını sağlamayı amaçlayan Gez-Gör-Öğren Projesi kapsamında imzalanan protokol ile satranç sporunun daha geniş bir kitleye ulaşması ve farkındalık hedefleniyor.

İmza töreni; İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyit Ahmet Kayhan, Gökyay Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Birten Gökyay, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Yöneticisi Binnur Uçakhan ve proje ekibi üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Protokol uyarınca, ilk olarak 5-6 Nisan 2016 tarihlerinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda görevli ve satranca meraklı 70 öğretmen, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'ni rehber eşliğinde inceleyerek, müze ve satranç eğitim seminerleri konusunda bilgi alacak. Bu bilgilendirmenin ardından öğretmenler, mayıs ve haziran aylarında öğrencileriyle birlikte inceleme ve farkındalık amaçlı müze ziyaretleri düzenleyecek.

SATRANÇ MÜZESİ

İşadamı Akın Gökyay'ın Guinness Rekorlar Kitabı'nda da yer alan koleksiyonunun sergilendiği Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, 7'den 77'ye satranca ilgi duyan buluşma noktası olarak görülüyor. Dünyanın farklı ülkelerinden alınan 553 satranç takımının yer aldığı, 'Geleneksel Ankara Evi' mimarisiyle tasarlanan müze, satrançla tanışmak isteyen her yaş grubu çocuklar, yetişkinler için bir eğitim ve paylaşım platformu niteliği taşıyor. Müzede, temel, orta ve ileri seviyede eğitim seminerleri veriliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Yenimahalle'deki okullarda satranç seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER