1. Akçaabat Resim Çalıştayı başladı

1. Akçaabat Resim Çalıştayı başladı -Çalıştaya katılan 26 ressamın, başta tarihi Orta Mahalle ve Akçaabat Limanını konu alarak yapacağı resimler, festivalde sergilenecek


TRABZON (A.A) - Akçaabat ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Akçaabat Resim Çalıştayı başladı.
     İlçede bu yıl 13-16 Temmuz tarihlerinde 22ncisi düzenlenecek Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında organize edilen 1. Akçaabat Resim Çalıştayına, Türkiyenin çeşitli üniversitelerinden mezun sanatçılar katılıyor.
     Orta Mahalle ve Akçaabat Limanı başta olmak üzere ilçenin çeşitli mekanlarını konu alarak resim yapan sanatçıların eserleri, festival boyunca sergilenecek.
     Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçaabatta, tarihi dokusu ve kültürel varlıkları ile sanatçılar için iyi bir ortam olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Akçaabat, tarihi Orta Mahallesi, denizi ve sahili ile ülkemizin en güzel ilçelerinden biri. Özellikle Orta Mahallede tarihi doku bozulmamış ve günümüze kadar gelmiştir. Bu güzellikleri ülkemizin diğer şehirlerinden gelen sanatçıların da görmesi ve çalışma yapmaları için 22 yıldır düzenlediğimiz festivale sanatçılarımızı da davet ettik.
     Bu nedenle Akçaabat Resim Çalıştayını gerçekleştirdiklerini anlatan Türkmen, Akçaabatın bir sanat şehri olmasını istiyoruz dedi.
     Akçaabat Lisesi Resim Öğretmeni Ressam Ekrem Kutlunun önderlik ettiği çalıştaya katılanlardan ressam Rıdvan Özgür, güzel eserlerin ortaya çıkacağına inandığını dile getirdi.
     Ressam Derya Ülker de özellikle Orta Mahallenin ressamlar için elverişli bir bölge olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Derviş Altuntaş / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 1. Akçaabat Resim Çalıştayı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER