15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü

15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü -İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Ekiz, Vali Coşu ziyaret etti


ADANA (A.A) - İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Adnan Ekizin, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü kapsamında, Adana Valisi Hüseyin Avni Coşu ziyaret ettiği bildirildi.
     Valilikten yapılan açıklamada, Ekizin, tüketicilerin karşılaştıkları sorunlar çerçevesinde Tüketici Hakem Heyetinin yaptığı çalışmalar hakkında Vali Coşa bilgi verdiği belirtildi.
     Vali Coş, tüketicisi bilinçli olan ülkelerin, ekonomilerinin de sağlıklı büyüdüğünü kaydederek, şu ifadeleri kullandı:
     Ülkemizde, bilinçli tüketim konusuna her geçen gün daha çok önem verilmesi, ülkemizin refahına ve büyümesine önemli katkı sağlayacaktır. Umudumuz, tamamı mutlu tüketici ve mutlu firmaların yer aldığı bir Türkiyede yaşamaktır. Bilinçli tüketimin geliştirilmesi ve tüketicinin korunmasına yönelik devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları görevlerinin başında olmakla birlikte, bu konuda vatandaşlarımıza da önemli görevler düşmektedir. Bu kapsamda, tüketicinin bilinçlendirilmesi, satın aldıkları mal ve hizmetlerde karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak, ilimizde bulunan il ve ilçe hakem heyetleri faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca, 175 Alo Tüketici Hattı aracılığıyla tüketicilerimizin sorularına cevap verilmektedir. Bu vesileyle, tüm tüketicilerin Dünya Tüketici Hakları Gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER