16. Atatürkün İzinde ve Gölgesinde Damal

16. Atatürkün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri -Damal Belediye Başkanı Fidan: 7 Temmuzda düzenleyeceğimiz şenlikle, doğa harikası oluşumu tüm dünyaya duyurmak istiyoruz


ARDAHAN (A.A) - Damal İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 16ncısı düzenlenecek olan Atatürkün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri 7 Temmuzda başlayacak.
     Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl düzenledikleri şenliği bu yıl havanın açık olması dolayısıyla 7 Temmuz Cumartesi günü kutlanacağını belirterek, Ata Mahallesindeki Karadağ sırtlarında her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında Atatürkün siluetinin izlenebildiğini söyledi.
     Şenlikle, söz konusu oluşumu tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Fidan, şunları kaydetti:
     Bu yıl 7 Temmuzda düzenleyeceğimiz şenlikle, doğa harikası bu oluşumu tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Bu bölgeye turist çekmeyi hedefliyoruz. Bunu yaparken, etkinlikleri de renklendirmek istiyoruz. Bu nedenle, bu yılki etkinliklere başta Azerbaycan ve Gürcistan olmak üzere komşu ülkelerden davetlilerimiz olacak. Söz konusu ülkelerden gelecek halk oyunları ekipleri etkinliklerde gösteri yapacak.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız
<< Önceki Haber 16. Atatürkün İzinde ve Gölgesinde Damal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER