2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali sona

2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali sona erdi -49 ülkeden 419 fotoğrafçının bin 975 eserle başvuru yaptığı İnsanlığın İzleri temalı uluslararası fotoğraf yarışmasında, altın madalyayı Hindistandan Anjan Kumar Kundu kaz


BURSA (A.A) - 2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (FotoFest), ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren eserlerin sahiplerinin ödüllendirildiği törenle sona erdi.
     Atatürk Kongre Kültür Merkezinde (Merinos AKKM) düzenlenen törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, festivalin Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) ana sponsorluğunda organize edildiğini belirterek, Bursanın pek çok özelliği bünyesinde barındırdığını söyledi.
     FotoFest sayesinde fotoğrafa gönül veren sanatçıların kentin güzelliklerine şahit olduğunu, festivalin kente renk kattığını ve geleneksel hal aldığını ifade eden Altepe, Sanat dolu bir haftada Bursa, sanatta da öncü olduğunu gösterdi. Bursanın caddeleri en özel fotoğraflarla doldu taştı. Dünyanın güzelliklerini yansıtan özel eserler sanatseverlerle buluştu. Bursanın güzellikleri de fotoğrafçıların karelerinde dünyaya yayıldı dedi.
     Altepe, dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda fotoğraf sanatçısının Bursada fotoğraf tutkunlarıyla bir araya geldiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     Bursa FotoFest, şehirle sanatın nasıl buluştuğunu, el ele verildiğinde nasıl güzelliklerin ortaya çıkarılabildiğini gösterdi. Dünyaca ünlü sanatçılar deneyimlerini paylaştı. Fotoğrafın kalbi Bursada attı ancak önemli olan sürekliliğin sağlanmasıdır. Fotoğraf, bir hafta boyunca Bursada gündem oldu. Geçen yıldan daha iyi şekilde gerçekleştirilen festivalimizi gelecek yıl daha da güzel şekilde hayata geçireceğiz.
     Bursa Valisi Şahabettin Harput ise kültürü, tarihi, doğası, yeşili ve daha pek çok özelliğiyle önemli bir kent olan Bursanın her zaman muhteşem bir şehir olduğunu gösterdiğini, FotoFest süresince de her bir fotoğrafta kente ve insana dair her şeyin gözler önüne serildiğini belirtti.
     Bursa FotoFest 2012den kesitlerin yer aldığı filmin gösterildiği törende, konuşmaların ardından eser sahipleri ile organizasyona sponsor olan kişi, kurum ve kuruluşlara çeşitli ödüller ve plaketler verildi.
     Festival bünyesinde hayata geçirilen Maket Kitap yarışması ödülünü Evden Uzakta adlı eseriyle Kürşat Bayhan kazandı. Bayhana ödülünü FotoFest Genel Sanat Yönetmeni Şef Küratör Merih Akoğul ile Uluslararası Fotoğrafçılar Küratörü Jason Eskenazi verdi.
    
     -Ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışması-
    
     Festival kapsamında düzenlenen İnsanlığın İzleri temalı uluslararası fotoğraf yarışmasına 49 ülkeden 419 fotoğrafçı bin 975 eserle başvurdu, 11 eser dereceye girdi, 324 fotoğraf da sergilenmeye değer görüldü.
     Uluslararası fotoğraf yarışmasında dereceye girenler şöyle:
     UPI altın madalya-Anjan Kumar Kundu-Hindistan, UPI gümüş madalya-Melih Sular-Türkiye, UPI bronz madalya-Fatih Balkan-Türkiye, mansiyonlar Ayça Erşen Danyeli-Türkiye, Denis Felix-Fransa, Metzakis Manolis-Yunanistan, Fyodor Savintsev-Rusya, Ahmet Fatih Sönmez-Türkiye, Alireza Vahid-İran, Kent Konseyi özel ödülü-Meral Kuru-Türkiye, jüri özel ödülü-Cihan Karaca-Türkiye.
     Kentin İzleri konulu ulusal fotoğraf yarışmasına ise 41 ilden 562 fotoğrafçı 2 bin 501 eserle başvurdu, 8 fotoğraf dereceye girdi, 103 eser de sergilenmeye değer görüldü.
     Ulusal fotoğraf yarışmasında ise ödül sahipleri söyle sıralandı:
     Birincilik ödülü-Ali Işık-Konya, ikincilik ödülü-Mahmut Orhan Örtücü-İstanbul, üçüncülük ödülü-Sebahattin Özveren-İstanbul, mansiyonlar M.Bilgehan Tuzcu-İstanbul, Arzu İbranoğlu-Kocaeli, Arzu İbranoğlu-Kocaeli, Kent Konseyi özel ödülü-Cemal Çetin-İzmir, jüri özel ödülü-Ahmet Fatih Sönmez-Van.
     Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Vali Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe tarafından verildi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali sona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER