3. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale

3. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri başladı -Büyükşehir Belediyesinin, Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri, Atatürkün yazdırdığı Özsoy Operası ile başladı (Fot


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin, Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri, Atatürkün yazdırdığı Özsoy Operası ile başladı.
     Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, opera öncesinde yaptığı konuşmada, Eskişehirin kültür sanat alanında yaptığı atılımlardan önemli olduğunu belirterek, etkinlikte Türk operasının en seçkin örneklerini kent halkıyla buluşturacaklarını kaydetti.
     Eskişehirin senfoni orkestraları, tiyatroları ve sanat organizasyonları sayesinde Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu ifade eden Gökmen, şöyle konuştu:
     Bu uzun yılların birikiminin sonucunda varılan bir nokta. 3 yıl önce başlattığımız ve Türk opera ve balesinin seçkin örneklerinin sergilendiği Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri, bizim için ayrı bir yer tutuyor. 3. yılında opera ve baleye kucak açan ve Eskişehiri bir sanat kenti haline dönüştüren Yılmaz Büyükerşene şükranlarımızı sunuyorum.
     Büyükerşen ise Eskişehirin sanatsal anlamda tarihi bir etkinliğe daha imza attığını ve bunun gururunu yaşadıklarını bildirdi.
     Konuşmaların ardından Gökmen, Büyükerşene teşekkür plaketi verdi.
     Daha sonra, 25 Marta kadar sürecek Ulusal Opera ve Bale Günleri, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen ve Atatürkün talimatıyla yazılan Özsoy Operası ile başladı.
     Etkinlik kapsamında 13 Martta Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafında bir Ankara destanı olan Karyağdı Hatun Operası sahnelenecek.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 3. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER