3. Ulusal Özel Güvenlik Sempozyumu

3. Ulusal Özel Güvenlik Sempozyumu


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, 1-2 Martta yapılması planlanan 3 . Ulusal Özel Güvenlik Sempozyumu öncesi organizasyon yürütme kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
     Gaziantep Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Oğuzeli Meslek Yüksekokulu, Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu ve Oğuzeli Belediyesi tarafından, 1-2 Mart 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyum öncesi yürütme kurulu toplantısı yapıldığı belirtildi.
     Açıklamada, görüşlerine yer verilen Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Gaziantepte yapılacak böyle bir çalışmaya belediye olarak ellerinden gelen bütün desteği vereceklerini ifade etti.
     Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz da özel güvenlik eğitimi almış yaklaşık 600 bin kişiden üçte birinin aktif olarak çalıştığını vurguladı.
     Polisin olmadığı yerde polisin görev ve yetkilerine haiz olan özel güvenlik elemanlarının 100 saatlik bir eğitimle özel güvenlik elemanı olmalarının doğru olmadığını vurgulayan Yılmaz, bu alanda çalışacak personellerin, en az meslek yüksekokullarının özel güvenlik programlarından mezun olmaları gerektiğine dikkati çekti.
     Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli ise güvenliğe olan ihtiyacın önemini vurgulayarak, özel güvenlik hizmetlerinin son durumu hakkında bilgi verdi.
     Toplantıya, İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Emin Yıldırım, kentte faaliyet gösteren özel güvenlik eğitimi veren kurumların ve özel güvenlik şirketlerinin temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 3. Ulusal Özel Güvenlik Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER