4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü -Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesinde çocuklar için düzenlenen etkinlikte, nesli tükenme tehlikesindeki hayvanlara dikkat çekildi


KOCAELİ (A.A) - Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesinde Hayvanları Koruma Günü kapsamında çocuklar için düzenlenen etkinlikte, nesli tükenme tehlikesindeki hayvanlara dikkat çekildi.
     Kocaeli Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nevzat Alğan çeşitli okullardan etkinliğe katılan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, hayvanları koruma konusuna herkese çeşitli görevler düştüğünü belirterek, Hayvanları sevelim ve onları koruyalım. Doğanın bir parçası olan hayvanlar için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte etrafa yem ve su kapları koyuyoruz dedi.
     Etkinlikte, nesli tükenme tehlikesi altındaki canlıları koruma hakkında seminer verildikten sonra, uzman rehber eşliğinde öğrencilere, hayvanat bahçesinde korunan ve nesli tükenme tehlikesi altındaki hayvanlar, barınaklarında gösterilerek, türlerinin neden tükenme tehlikesi altına girdiğine dair bilgiler verildi.
     Öğrenciler daha sonra, hayvanat bahçesi içerisinde yer alan Hobi Parkta, neslinin tükenmesini istemediği hayvanların resimlerini çizerek dilek ağacına astı.
    
     Muhabir: Cüneyt Türesin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER