4. Uluslararası Havza ve Mera Yönetimi

4. Uluslararası Havza ve Mera Yönetimi Eğitim Semineri


ERZURUM (A.A) - Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı (TİKA) tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Havza ve Mera Yönetimi Eğitim Semineri Erzurumda başladı.
     Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, meraların yer yüzünde hayatın varoluşundan günümüze kadar hayvanların beslenmesinde, erozyonun önlenmesinde, biyolojik çeşitliliğin korunmasında, arıcılık ve avcılıkta önemli görevler üstlendiğini bildirdi.
     Dünyada bilim insanlarının gelecekle ilgili projeksiyonlarında enerji, gıda ve küresel iklim değişikliklerinden kaynaklanan sorunlar bulunduğunu ifade eden Çakal, şunları söyledi:
     Meraların sorunların çözümünde direkt ve endirekt olarak katkı sağlayacağı, doğal enerji kaynağı, bitkisel ve hayvansal üretim alanları olduğu unutulmamalıdır. Çevreye olan bu katkılarından dolayı sürdürülebilir bir gelecek için meraların korunması zorunluluktur.
     Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz ise, mera ihtilaflarının avukatların en önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu belirterek, hayvan sayısının azalmasının sektörün en önemli sorunu olduğunu kaydetti.
     Seminer, 19 Temmuza kadar devam edecek.
    
     Muhabir: Gamze İspirli / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber 4. Uluslararası Havza ve Mera Yönetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER