5. Uluslararası Ar

5. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi ödül töreni -Başbakan Yardımcısı Arınç: (1) -Her şeyi göze alarak ve aklımızı kullanarak, reel politika yaparak Türkiyede terörün bitirilmesi, silahların bırakılması ve huzurun gelmes


BURSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Her şeyi göze alarak ve aklımızı kullanarak, reel politika yaparak Türkiyede terörün bitirilmesi, silahların bırakılması ve huzurun gelmesi için bir çalışma içine girdik. Sonucunun hayırlı olmasını dileriz. Hükümet açısından sonucu ne olacaksa olsun ama ülke huzura kavuşsun beklentisi içindeyiz dedi.
     Arınç, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliğinin (UTİB), Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) desteğiyle Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde bu yıl 5incisini düzenlediği Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesinin ödül töreninde yaptığı konuşmada, ekonomide ve her alanda çok güzel gösterge rakamları varken terörün zaman zaman ümitsizliğe sürüklediğini söyledi.
     Ülkede göz yaşları ve ağlayan insanlar olduğunu belirten Arınç, maddi kayıplar yanında hiçbir zaman parayla ölçülemeyecek manevi kayıplar yaşandığını bildirdi.
     Arınç, bölünme korkusu, tehdit, panik ve endişenin, Türkiyede her şeyi etkilediğini anlatarak, şöyle konuştu:
     Ekonomi bu kadar ileriye giderken bir de terörle baş ettiğiniz, ülkemize huzurlu günlerin geldiği, insanların korku ve endişe olmadan birbirini rahatlıkla selamlayıp kucaklayabildiği bir Türkiyeyi düşünün. Evet, Güneydoğu ve Doğu Anadolunun kalkınması için her şeyi yaptık, yapmaya çalıştık ama çoğuna izin vermediler. Terör korkusuyla yatırımcı gidemedi. Gitti, araçları yakıldı. Gitti, tehdit aldı. Elbette herkes parasını yatıracağı yerde huzurlu bir çalışma ortamı ister. Şimdi düşünün ki bire 10 katlanmıştır. Sadece 3 ay içerisindeki bu olumlu havayı teneffüs ettiğimiz için yatırımcıların, teşviklerden, imkanlardan istifade etmek için yaptığı müracaatlar şu anda 3 ayda bire 10 katlanmıştır. Bu, Türkiye için büyük bir şans. Her şeyi göze alarak ve aklımızı kullanarak, reel politika yaparak Türkiyede terörün bitirilmesi, silahların bırakılması ve huzurun gelmesi için bir çalışma içine girdik. Sonucunun hayırlı olmasını dileriz. Hükümet açısından sonucu ne olacaksa olsun ama ülke huzura kavuşsun beklentisi içindeyiz.
     Çözüm sürecinin önemine dikkati çeken Arınç, milletin, yıllardır devam eden bu sıkıntılardan kurtulduğu zaman çok teşekkür edeceğini, sürecin ülkenin hayrına olduğunu göreceğini ve her zaman bu ülkede başı dik, huzurla yaşama erdemine kavuşacağını dile getirdi.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 5. Uluslararası Ar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER