7den 87ye Sağlıklı Yaşam için Spor

7den 87ye Sağlıklı Yaşam için Spor projesi -Proje kapsamında düzenlenen törende Vali Savaşa voleybol lisansı verildi


NEVŞEHİR (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği 7den 87ye Sağlıklı Yaşam için Spor projesi kapsamında Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaşa, voleybol lisansı verildi.
     Damat İbrahimpaşa Spor Salonunda düzenlenen lisans törenine, Vali Savaş ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, sporla ilgilenen bazı kamu kurum ve kuruşlarının müdürleri ve antrenörler katıldı.
     Programda konuşan Vali Savaş, Türkiye genelinde, gerek Gençlik ve Spor Bakanlığı gerekse de Sağlık Bakanlığının daha hareketli, sağlıklı yaşam kapsamında çeşitli çalışmaları yaptığını, dolayısıyla bunu sadece il düzeyinde değil Türkiye genelinde olduğunun öncelikle vurgulanması gerektiğini belirtti.
     Valilik olarak bu çerçevede çalışmaları Gençlik Spor Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü kurumlarını görevlendirdiklerini ve bu kurumların koordinasyonunda bu çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden Savaş, İlimizde spor tesisleri 24 saat halkımızın spor yapması için açık. Tüm tesislerin yararlanma oranlarını, halkımızın bu tesisleri kullanma oranlarını her geçen gün artırmak için çaba sarf ediyoruz. Geçtiğimiz süre zarfında da önemli bir mesafe kaydettiğimizi ifade edebilirim. Tabi Nevşehir, Kapadokya bölgesi, bu tür sporlar için en güzel yerlerden biri dedi.
     Kapadokya bölgesinde bulunan vadilerin doğa sporları açısından son derce elverişli olduğunu, bu vadilere sadece Türkiyeden değil Avrupadan insanların gruplar halinde gelerek birkaç günlerini geçirdiğini ifade eden Savaş, Valilik olarak da sadece sözlü mesaj olarak değil, aynı zamanda bizzat sporun içinde, hareketli yaşam ilkelerine uygun, kendimize yaşamak için gayret sarf ediyoruz. Haftanın birkaç günü spor yapıyoruz. Etkilerini henüz görmeye başladık. İnşallah bu hareketli yaşamın önümüzdeki günlerde sağlığımızı daha olumlu etkilerini göreceğiz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünlüer, Vali Savaşa adına çıkartılan voleybol lisansını takdim etti.
     Vali Savaş da, en fazla yürüyen meslek gruplarından olan basın mensuplarına yürüyüş branşında verilen lisanslarını verdi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 7den 87ye Sağlıklı Yaşam için Spor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER