7. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu

7. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu -Program kapsamında yurt dışından gelen konuklar, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 7. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu kapsamında yurt dışından gelen konuklar, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İpekyolunu canlandırmak ve yol üzerinde yer alan ülkeler ve şehirler arasındaki kültürel, sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlenen forum kapsamında 30 farklı ülkeden Gaziantepe çok sayıda belediye yetkilisi geldi.
     Konuklar, forum kapsamında düzenlenen programla Elmacı Pazarı, Bayazhan Kent Müzesi, Harikalar Diyarı, Botanik ve Hayvanat Bahçesini gezdi.
     Elmacı Pazarında Gaziantepe özgü ürünlerden satın alan heyettekiler, Bakırcılar Çarşısını gezdi, kente özgü sedef işlemeli hediyelik eşyalar aldı.
     Harikalar Diyarı Parkı ve Botanik Bahçesini de dolaşan konuklar, Hayvanat Bahçesinde fokların şovunu izledi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Gazze Belediye Başkanı Rafig Tawfig-Al Makiki, foruma katılmaktan mutluluk duyduğunu, Gaziantepe hayran kaldığını belirtti.
     Gaziantepte güzel günler geçirdiğini, kentin tarihi ve kültürel dokusunun yanında turizme de açık bir şehir olduğunu gördüğünü ifade eden Makiki, Bence İpekyolu Belediye Başkanları Forumu amacına ulaştı değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 7. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER