8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -AK Parti Gaziantep Milletvekili Bakbak: Kadına yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, kadına yapılan yatırımın, geleceğe yapılan yatırım olduğunu bildirdi.
     Bakbak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadının erkekle eşit olmadığı toplumların geri kalmaya mahkum olacağını belirtti.
     Kadını dışlamış toplumların tümünün gerilik ve yokluk içinde olduğunu ifade eden Bakbak, şunları kaydetti:
     Kadına karşı cinsiyet ayrımının ırkçılıktan daha kötü kabul edildiği günümüzde, kadınların insan olarak özgürleşmesi azınlıkla ilgili bir sorun değil, toplumsal kalkınma, evrensel gelişme sürecinin temel bir unsurudur. Kadınların birey olarak güçlerini ortaya koymaları, sadece kendine değil, hem ailesine hem de yaşadığı topluma yarar sağlayacak ve daha iyi bir yaşam düzeyine ulaştıracaktır.
     Bugün ülkeler gerek ulusal, gerek uluslararası bazda kadına karşı cinsiyet ayrımının, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için ciddi çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalara Türkiye olarak bizler de katılıyor ve katkı sağlıyoruz. Kadına yapılan yatırımın, geleceğe yapılan yatırım olduğunu biliyoruz. Ulusal bazdaki icraatlarımızla bu çalışmaları içselleştirerek uygulamaya geçiriyoruz. Kadın hakları mücadelemiz, kadın-erkek eşitliğinin yanında, çağdaş uygarlıkla bütünleşme girişimlerini de güçlendiriyor.
    
     -Kadınlar Gününde şehitler için Mevlit-
    
     MHP Gaziantep Kadın Kolları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şehitler için mevlit okutacak.
     İl Kadın Kolları Başkanı Gökçe Özdemir, 8 Martta Yeşil Camide ikindi namazının ardından mevlit okutulacağını belirterek, Gaziantepli kadınları programa davet etti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan - Kaan Bozdoğan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER