Abdülkadir Aksu Mikrofinans Sur Şubesi açıldı

Abdülkadir Aksu Mikrofinans Sur Şubesi açıldı -Diyarbakırda, AK Parti MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksunun isminin verildiği Mikrofinans Sur Şubesi, törenle açıldı -Aksu: Mikrokredi, kadınlarımıza ekonomik öz


DİYARBAKIR (A.A) - Türkiye İsrafı Önleme Vakfınca Diyarbakırda AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksunun isminin verildiği Mikrofinans Sur Şubesi, törenle hizmete açıldı.
     Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kentin çok göç aldığını söyledi.
     Göçle gelen kadınların sıkıntı çektiğini belirten Toprak, kadınların geleceğe güvenle bakmalarını sağlamaları gerektiğini ifade etti.
     Toprak, mikrokredi uygulamasının bu manada kadınlar için önemli olduğunu ve onların ayakları üzerinde durmasını sağladığını aktardı.
     Abdülkadir Aksu ise isminin şubeye verildiğini törene gelirken öğrendiğini belirterek, Vali Toprak ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgüle teşekkür etti.
     Her iktidarın program ajandasında yerel yönetim reformunun bulunduğunu, bu reformu gerçekleştirmenin Recep Tayyip Erdoğanın Başbakan olduğu hükümete nasip olduğunu belirtti.
     Yerel Yönetimler Reformu ile belediyeler, il özel idareleri ve sivil toplum örgütlerinin elinin rahatladığını kaydeden Aksu, reformla çeşitli projelerde iş birliği yapma imkanının sağlandığını söyledi.
    
     -Kadınlar iş sahibi oluyor-
    
     Valiliklerin, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile işbirliği yaparak mikrokredi şubelerinin açıldığını, Diyarbakırda 6 kişiyle başlayan uygulamanın 10 bin kişiye ulaştığını aktaran Aksu, bunun çok önemli bir rakam olduğuna dikkat çekti.
     Mikrokredi çalışmasına elinden gelen desteği verdiğini belirten Aksu, şunları söyledi:
     Destek vermemin sebebi, biz hükümet olarak iktidara gediğimiz günden beri ekonomik politikaların sosyal politikalarla desteklenmesi gerektiğine inandık. Onun için sosyal politikalara önem verdik. Birçok sosyal politikalarımızda toplumumuzun muhtaç olan her kesimini yönelik çok önemli uygulamalarımız oldu. Mikrokredi sosyal politikalarla uyum sağlıyor ayrıca kadınlarımıza yönelik bir proje. Bu nedenle destekledim. Mikrokredi, kadınlarımıza ekonomik özgürlük kazandırıyor. Mikrokrediyle işe başlayan bir hanımefendi en azından bir iş sahibi oluyor. Böylece çok küçük çapta da olsa bir iş imkanı yaratılmış oluyor.
     Akgül de Aksunun mikrokredi uygulaması için yaptığı destekleri anlatarak, 61 bin 500 üyelerinin bulunduğunu, ilk yıllarda kadınlara 500 lira, şimdi ise 5 bin liraya kadar kredi verdiklerini söyledi.
     Kadınların daha önce sosyal yardımlarla geçindiğini, mikrokredi sayesinde artık vergi levhalarının bulunduğunu vurgulayan Akgül, kadınların üretken ve girişimci olmalarını istediklerini belirtti.
     Amaçlarının 2023 yılında herkesin girişimci ruhuyla hayat kalitesini üst seviyelere yükselmesini sağlamak olduğunu ifade eden Akgül, Mikrokredi çalışanlarının ve kadınların aylık gelirlerinin en az 2 bin liraya yükselmesini istiyoruz. Hedefimiz 3 milyon kadına ulaşmak. Diyarbakırın incisi Aksu elimizden tutarak bu imkanı sağladı. Bu yolu açan Aksuya şükranlarımızı sunuyoruz diye konuştu.
     İzmir eski Valisi ve Aksunun akrabası Ziya Göksu ile AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Osman Arslanın da konuşma yaptığı törende, Aksunun hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterildi.
     Törende, Aksu, Toprak ve Akgül, mikrokredi alan kadınlara çeklerini verdi. Tören, kadınların mikrokredi başarı andını okumasıyla sona erdi.
     Törene, Aksunun eşi Emine Aksu, çocukları ve torunları ile çok sayıda kadın katıldı.
     Öte yandan, törenin yapıldığı salonun girişine asılan Mardinkapılı Kado Hoşgeldin yazılı pankartı gören Aksu, şaşkınlığını gizleyemedi. Mikrokredi alan kadınlar, pankartın altında Aksu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Abdülkadir Aksu Mikrofinans Sur Şubesi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER