Adım Adım Anadolu ve Kadınlar İçin

Adım Adım Anadolu ve Kadınlar İçin İş Fırsatları Bursa Buluşması -Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Asan: Kadının ekonomik katılımı olmadan Türkiyenin hedefine ulaşması zor


BURSA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Kadının ekonomik katılımı olmadan Türkiyenin hedefine ulaşması zor dedi.
     Asan, Merinos Atatürk Kültür Kongre Merkezinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TÜSİAD ve Dünya Bankasının ortaklığında düzenlenen Adım Adım Anadolu ve Kadınlar İçin İş Fırsatları Bursa Buluşması adlı toplantı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kadınların istihdama katılımlarını sağlamak için Anadoluyu adım adım gezdiklerini belirtti.
     En büyük sıkıntının kadının rolü evde çocuklarına baksın şeklindeki yanlış zihniyet algısı olduğunu belirten Asan, şöyle konuştu:
     Kadın iş yaşantısından soyutlanamaz. Hem kariyerini yapabilir hem aile yaşamında kendi görevlerini de yürütebilir. Bizim amacımız öncelikle bu zihniyet gelişimi ve birtakım kodlarla ilgili aileyi, kadınları bilgilendirmek. Bazı yanlış bilgiler var. Mesela kadın evinde otursa işsizlik sorunu kalmaz deniyor. Biz bilimsel verilerle böyle olmadığını anlatıyoruz. Türkiyenin şu anda o kadar büyük ihtiyacı var ki belirlenen hedefe ulaşmak için 150 milyon dahi olsak hala herkese yetecek kadar iş var. Kadın çalıştığında kazandığı paranın büyük bir bölümü çocuklarının eğitimine gediyor. Yani aileyi geliştiriyor, sağlam, ayakları üstünde duran hale getiriyor. Ekonomi gelişiyor. Bazı gelişmiş ülkelerde kadınların istihdama katılımları daha yüksek. Biz de büyümek isteyen bir ülkeyiz ve kadınların desteğine ihtiyacımız var. Kadının ekonomik katılımı olmadan Türkiyenin hedefine ulaşması zor.
     Yapılan bu toplantıların kadınlara çağrı niteliği taşıdığını ifade eden Asan, Yerelde sıkıntılarımız varsa bunları tanıyoruz, İş-Kur kursuna katılmış, bir beceri öğrenmiş ya da kredi alıp iş kurmuş kadınlar gibi rol modellerle fikirler veriyoruz. Sorunları tespit ediyoruz, gittikten sonra da üstünde çalışıyoruz, mevzuat değişmesi gerekiyorsa onunla ilgili de çalışmamızı yapıyoruz diye konuştu.
     TÜSİAD Kadın Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger ise Türkiyede kadının çalışma hayatına katılımının oldukça düşük olduğuna dikkati çekerek, Biz bu proje ile bütün Anadoluyu dolaşarak bütün kadınlarımızın farkındalığını geliştirmek ve onlarla birlikte gelecekte kadın erkek el ele çalışma hayatı içinde beraber olmak için buradayız. Uygun rol modellerini konuşuyoruz ve kendimizi tanıtıyoruz. Dileriz ki cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılında kadın ve erkeklerimiz eşit sayıda çalışma hayatında var olsunlar ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Adım Adım Anadolu ve Kadınlar İçin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER