Adli Tıp semineri

Adli Tıp semineri -Adli Tıp Kurumu Başkanı İnce: -Sarai Sierra olayında sanığın ismini çok önceden koymuştuk, emniyet müdürlüğümüzün de güzel çalışması bu olaydan yüzümüzün akıyla çıkmamızı sağladı


DÜZCE (A.A) - Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, Sarai Sierra cinayetinde katil zanlısını çok önceden belirlediklerini ifade ederek, emniyet müdürlüğünün çalışmasının olaydan yüz akıyla çıkmalarını sağladığını söyledi.
     Düzce Adliyesinde düzenlenen Adli Tıp seminerinde konuşan İnce, Adli Tıp Kurumunun 2008-2009dan itibaren Türkiye gündeminde önemli yer tuttuğunu anlattı.
     İnce, geçen hafta ilk kez Adli Tıp Asistan Kongresini düzenlediklerini kaydederek, 130 arkadaşım bilimsel çalışmalarını, yeteneklerini ve yarın çalışacakları kuruma hem kendilerini tanıtma hem de nasıl bir kurumda çalışacaklarını görme şansına sahip oldu ifadesini kullandı.
     Bu kurum yüzyıllık bir kurum, bu sene yüzüncü yılımızı kutluyoruz diyen İnce, Osmanlı döneminde Göynüke adli tıp uzmanı atandığını bildiklerini dile getirdi.
     İnce, şöyle konuştu:
     Bugün Türkiyede adli bilimler alanında çalışan 3 kurum var. Bunlardan biri Adalet Bakanlığına bağlı Adli Tıp Kurumu, diğer ikisi ise İçişleri Bakanlığına bağlı, Jandarma Kriminal ve Polis Kriminal Daire Başkanlığı. Önümüzdeki günlerde Jandarma Kriminal Daire Başkanımla, adli bilimler alanında bir eylem planını ülkemize müjdeleme şansına sahip olacağız.
    
     -Sarai Sierra cinayeti-
    
     Adli Tıp Kurumu çalışanlarının yargıya doğru bilgi aktarmasının zorunlu olduğuna dikkati çeken İnce, doğru bilginin yargının doğru karar vermesini sağladığına işaret etti.
     İnce, 2005ten itibaren delilden sanığa gittiklerini anımsatarak, İstanbuldaki Sarai Sierra olayında sanığın ismini çok önceden koymuştuk, emniyet müdürlüğümüzün de güzel çalışması, bu olaydan yüzümüzün akıyla çıkmamızı sağladı dedi.
     Teknik donanım, imkanlar ve kabiliyetlerinin kurumunu uluslararası alanda öne çıkardığını anlatan İnce, bu imkanları sağlayan devlete ve Türk milletine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER