Aksaray Eğitim Çalıştayı

Aksaray Eğitim Çalıştayı -Vali Altınok: Başarıya ulaşmak için eğitimi bir gönül işi haline getirmek zorundayız. Öğretmenliği sadece bir meslek olarak görerek başarıya ulaşamayız


AKSARAY (A.A) - Aksaray Valisi Selami Altınok, başarıya ulaşmak için eğitimi bir gönül işi haline getirmek gerektiğini belirterek, öğretmenliği sadece bir meslek olarak görerek başarıya ulaşmanın mümkün olmadığını söyledi.
     Altınok, Aksaray Kültür Merkezinde 4 ilden katılımcılarla düzenlenen Aksaray Eğitim Çalıştayında yaptığı konuşmada, Cumhuriyet kurulduktan sonra en büyük mücadelenin eğitim konusunda verildiğini vurguladı.
     Eğitimle yeni yetişen nesli geleceğe en iyi şekilde hazırlama çabasında olduklarını ifade eden Altınok, bu konuda herkese görev düştüğünü, ancak tam manasıyla başarıya ulaşıldığı ve hedeflerin yakalanabildiğini söylemenin mümkün olmadığını dile getirdi.
     1923lerden 2012ye gelindiğinde okur yazar oranının yüzde 95lerin üzerine çıkmış olmasının belki büyük bir başarı olarak görülebileceğini ifade eden Altınok, şöyle devam etti:
     Ama hala ortalama eğitim seviyesinin Türkiyede 5 veya 5,5 yılda kaldığını düşünürsek, geldiğimiz noktanın çok da iyi bir nokta olmadığını hep beraber görmüş oluruz. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasıyla ne zaman ki ortalama eğitimde 10lu yılları yakalayabilirsek, eğitimde belli bir noktaya geldiğimizi konuşma şansına sahip olabiliriz. Başarıya ulaşmak için eğitimi bir gönül işi haline getirmek zorundayız. Öğretmenliği sadece bir meslek olarak görerek başarıya ulaşamayız. Bunu sadece bir meslek olarak görürseniz, sadece sabah mesaiye gidip, akşam evimize dönebilme olarak değerlendirirseniz, sadece ailemizin rızkını kazanabilmenin bir yolu olarak bakarsanız, valisiyle, okul müdürüyle, idarecisiyle, öğretmeniyle başarıyı yakalayabilme şansımız olmaz. Belki Aksaraydaki, belki Türkiyedeki arzu edilen seviyeye gelinememesindeki temel eksikliklerimizden birisi budur.
     Altınok, Aksarayın üniversiteye giriş sınavlarında Türkiyede 30lu sıralarda, orta öğretime girişlerde ise 60lı sıralarda olduğu gerçeğinin kendilerini memnun etmediğine dikkati çekerek, Bir yerlerde bir sıkıntı olduğunu kabul ederek, o sıkıntıyı tespit edip, o noktadan hareketle yeni bir mücadele ruhunu ve azmini yaratmamız gerekiyor dedi.
    
     -Milli Eğitim Müdürü Deneri-
    
     Aksaray Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri ise bütün toplumların birinci önceliği olan eğitimin daha iyi noktalara gelmesi için çaba harcadıklarını belirtti.
     Başarının herkese, başarısızlığın ise kendilerine ait olacağının bilincinde olduklarını belirten Deneri, şunları kaydetti:
     Bu kapsamda Aksarayda Valiliğimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Aksaray Eğitimciler Derneği olarak, Konya, Kırşehir ve Niğdede yapılan eğitim çalıştaylarına katılarak, bilgi alışverişinde bulunduk. Verileri ortak bir platformda eğitimcilerle paylaşmak, çok değerli görüş ve önerilerinize sunmak, yeni bir bakış açısı getirmek ve nihai hedefte ilimizin eğitim süreç ve uygulamalarına yeni bir vizyon katarak, başarıya ulaştırmak amacıyla Aksaray Eğitim Çalıştayını düzenliyoruz. Gelişmiş ülkelerin eğitim sistemlerindeki başarılar irdelendiğinde değişime hızla ayak uydurdukları, zamanı iyi okuyabildikleri, niteliklerin belirlenmesi ve niceliksel insan kaynağının iyi değerlendirilerek, yeniden yapılandırılması ile ulaştıkları görülecektir. Eğitimin paydaşları olarak, önce öğretmen olarak profilimizi, çalışma alanı olarak okullarımızı, öğretim programı olarak anlattıklarımızı, ölçme ve değerlendirme olarak da geri dönüşleri gözden geçirmemiz, gerekiyorsa revize etmemiz, değişimi iyi okumamız gerekmektedir.
     Programda, Başarı İçin Bir Adım da Sen At projesi kapsamında başarılı olan okullar ile öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
     Verilen aranın ardından Çalıştay, Niğde, Kırşehir, Konya ve Aksaray Milli Eğitim Müdürlüklerinden temsilcilerin yaptıkları sunumlarla devam etti.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Aksaray Eğitim Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER