Bağımsızlık ümidi üçüncü yılında

Bağımsızlık ümidi üçüncü yılında -Ülkelerinde çıkan olayların ardından Türkiyeye sığınan yaklaşık 200 bin Suriyeli, bağımsızlık ümitlerini kaybetmedi -Suriyeli Hattap: Oradakiler de tüm insanlar da biliyor ki o gidecek ama


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Ülkelerinde çıkan olayların ardından Türkiyeye sığınan Suriyeliler, vatanlarının bağımsızlığa kavuşacağı umudunu kaybetmedi.
     Olaylar nedeniyle binlerce Suriyeli, vatanlarını bırakarak başta Türkiye olmak üzere bölgedeki farklı ülkelere sığındı. Çeşitli illerdeki çadır kent, konteyner kent ya da kiraladıkları evlerde kalan Suriyeliler, ülkelerinde akan kanın durmasını ve ülkelerinin bağımsızlığa kavuşması ümidini koruyor.
     Türkiyenin sağladığı hizmetlerle çadırda ve ülkelerinden uzakta yaşamanın sıkıntısını bir nebze de olsa unutan Suriyeliler, bu yaz ülkelerinde bağımsızlık bayrağının dalgalandığını görmek istiyor.
     Sığınmacılar, bazı ülkelerin dışında Suriyedeki olaylara ilgisiz kalınmasından dertli.
    
     -Herkes biliyor o gidecek-
    
     Türkiyeye, kendilerine kucak açmasından dolayı müteşekkir olan Suriyelilerin tek isteği, bir an evvel ülkelerine geri dönüp vatan ve bağımsızlık hasretlerini dindirmek.
     AA muhabirinin görüştüğü 96 yaşındaki Suriyeli Mustafa Hamidu, ülkesinde şimdiye kadar iyilik görmediğini hep kötülük gördüğünü söyledi.
     Halepten gelen tüccar Muhammed Hattap da savaş nedeniyle ülkesindeki bütün insanların perişan olduğunu ifade ederek, İnşallah bir iki aya kadar Beşşar gider. Akrabalarım orada, hepimizin evleri yıkıldı. Oradakiler de tüm insanlar da biliyor ki o gidecek ama direniyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Bağımsızlık ümidi üçüncü yılında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER