Balyoz Planı davası

Balyoz Planı davası -Çanakkale Baro Başkanı Av. Ömercioğlu: -Evrensel hukuk açısından da bu davaya uydurma denilemez


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, Balyoz Planı davası ile ilgili tartışmaları Traji komik bulduklarını söyledi.
     Balyoz Planı davasının sonrasında, Türkiyenin iki kutba ayrıldığını ifade eden Ömercioğlu, Bir taraf, kesinlikle suçsuzlar diyor, diğer taraf hepsi suçlu diyor. Bir de medyada ateşli tartışmalar yapılıyor ki, hukukçu olarak, bazı değerlendirmeleri traji komik olarak izliyoruz dedi.
     Türk hukukunun, AHİMle sözleşme imzalamış kurallar çerçevesinde olduğunu belirten Ömercioğlu, şöyle devam etti:
     Kararı bu hususta değerlendirdiğimizde, davanın içeriğinden bazı örnekler alarak açıklama yapmak istiyorum ki, birçoğu Çetin Doğan tarafından imzalanmış 2229 sayfa belge, 19 adet CD, 10 adet teyp kaseti, ses kayıtları... Ayrıca bir casusluk soruşturmasıyla ilgili arama sırasında Gölcük Donanma Komutanlığında ele geçen çok sayıda ek belge. AİHMe göre bu deliller, sanıklar hakkında soruşturma açmak ve tutuklamak için ciddi neden ve emarelerdir. Soruşturma, yakalama ve tutuklama kararı ciddi neden ve emarelerin varlığını da dikkate alarak ve somut delil unsurlarına dayanarak verilmiştir. AİHM sonuçta Çetin Doğanın itiraz başvurusu hakkında şu kararı veriyor, Başvurunun bu kısmı açıkça dayanaktan yoksundur. Evrensel hukuk açısından da bu davaya uydurma denilemez.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Balyoz Planı davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER