Baskı ürünleri ile Divriğiyi tanıtıyor

Baskı ürünleri ile Divriğiyi tanıtıyor


SİVAS (A.A) - Divriği ilçesinde yaşayan Mustafa Yıldırım, 15 çeşit ürün üzerine yaptığı sıcak baskılarla ilçenin tarihi ve kültürel yerlerinin tanıtımına katkı sağlıyor.
     İŞKUR ve KOSGEBten aldığı destekle kupa bardak, cam, kilim, duvar halısı, plak, fayans, tişört, yastık gibi 15 çeşit ürün üzerine Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası ile ilçenin tarihi ve kültürel yerlerin fotoğraflarının sıcak baskısını yaptığını ifade Yıldırım, Divriği sevdalısı olduğunu belirtti.
     İşsizlik nedeniyle ilçeden ayrılma hazırlığı içerisinde olduğunu anlatan Yıldırım, KOSGEBin açtığı kursa katılarak yeni bir iş yeri sahibi olduğunu söyledi.
     İş sahibi olmanın yanı sıra Divriğiye hizmet etmek için bir fırsat doğduğunu da belirten Yıldırım, Divriğiyi terk etmekten vazgeçtim. İş yerimde sıcak baskı ile 15 çeşit ürün üzerine resim baskısı yapıyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra ilçe halkı da özel resimlerine baskı yaptırıyor. Böyle bir hizmeti ilçemde gerçekleştirdiğim için oldukça mutluyum. KOSGEB ve İŞKURun açtığı girişimcilik kursuna katılarak, 30 bin lira destek alacağım diye konuştu.
     Yıldırım, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası kapılarında çıkan gölge resimlerin baskısının yer aldığı ürünlerin en fazla ilgiyi gördüğünü sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Baskı ürünleri ile Divriğiyi tanıtıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER