Birinci Göbeklitepe Sempozyumu

Birinci Göbeklitepe Sempozyumu -Vali Güvenç: Sahip olduğumuz dünya mirası Göbeklitepeyi, gerek dünyaya gerekse ülkemize tanıtmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Göbeklitepeyi ülkeye ve dünyaya tanıtmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa Belediyesi tarafından düzenlenen Birinci Göbeklitepe Sempozyumu, Şair Nabi Kültür Merkezinde yapıldı.
     Burada bir konuşma yapan Vali Güvenç, söz konusu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Göbeklitepenin bir dünya mirası olduğunu belirten Güvenç şunları kaydetti:
     Şanlıurfalılar olarak sahip olduğumuz dünya mirası Göbeklitepenin gerek dünyaya gerekse ülkemize tanıtmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bugün burada düzenlenen sempozyumda Göbeklitepenin henüz bilinmeyen birçok yönünü akademisyenler bizlere anlatacaktır.
     Şanlıurfa Belediye Başkanı Fevzi Yücetepe ise belediye olarak tarihi dokuya yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.
     Göbeklitepenin Tarihin Sıfır Noktası olarak kabul edildiğini hatırlatan Yücetepe, şunları kaydetti:
     İnsanlar nasıl saat ayarlarını Greenwiche göre yapmak zorunda ise tarih ayarlarını da 12 bin yıl önce inşa edildiği bilenen Göbeklitepeye göre yapmak zorundalar.
     Sempozyumda, İngiltereden katılan Prof. Dr. Trevor Watkins, Neolitik dönemde Urfa Bölgesinin yeri ve önemi ile ilgili katılımcılara bilgi verirken, Alman Arkeolog ve Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Klaus Schmidt de, Göbeklitepede son yıllarda yapılan kazılar ve buluntular hakkında konuşma yaptı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Birinci Göbeklitepe Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER