Birlikte Çalışalım, Güvenle Yaşayalım projesi

Birlikte Çalışalım, Güvenle Yaşayalım projesi -Kırşehir Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Ahi Evran Üniversitesi ve sivil toplum kuruluşları, suç ve suçlularla mücadele için işbirliği protokolü imzaladı (Fotoğ


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Ahi Evran Üniversitesi ve sivil toplum kuruluşları, Birlikte Çalışalım, Güvenle Yaşayalım projesi kapsamında suç ve suçlularla mücadele için işbirliği protokolü imzaladı.
     Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin tanıtıldığı Polisevindeki törende yaptığı konuşmada, projeyle mala karşı işlenen suçlar, kontör dolandırıcılığı, sahte para, uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadelede halkla polis arasında iş birliği sağlanmasını hedeflediklerini söyledi.
     İlde meydana gelecek suçların, vatandaş ihbarı ile önlenmesini de amaç edindiklerini vurgulayan Çakacak, toplum destekli polislerin bu projede vatandaşla devlet arasında bir köprü olacağını dile getirdi.
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin vatandaşların her türlü sorunuyla ilgilendiğini ifade eden Çakacak, şöyle konuştu:
     Bu yapılanlar vatandaşlarımızın devletine olan bakışını değiştirmektedir ve devletine olan güvenini artırmaktadır. Güvenlik hizmetlerinde önemli olan önleyici hizmetlerle suçun oluşmasını önlemektir. Belki çok basit tedbirlerdir ama komşunun gözetilmesi, aynı apartmanda oturan insanların birbirlerini tanıması, yabancı şahıslar, araçlar geldiğinde ve çevrede dolaştığında polise haber verilmesi, olaşabilecek suçları da önlemektedir. Önleyici hizmetler aynı zamanda sadece suçun oluşmasını önlemekle kalmıyor. Suç işlendikten sonra oluşabilecek olumsuz ortamın da kaldırılmasına vesile oluyor. Dolayısıyla önemsediğimiz bir proje.
     Kırşehir Emniyet Müdürü Mustafa İncebay da, ilde mala karşı işlenen suçların bu yıl yüzde 35 azaldığını ifade ederek, proje sayesinde bu oranı daha aşağılara çekmeyi hedeflediklerini söyledi.
     Konuşmaların ardından, Birlikte Çalışalım, Güvenle Yaşayalım projesi iş birliği protokolü, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen tarafından imzalandı.
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Erdal Özbek, imzadan sonra proje hakkında teknik bilgi verdi.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Birlikte Çalışalım, Güvenle Yaşayalım projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER