Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi

Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi bölgesel konferansı -AB Türkiye Delegasyonu Sosyal Politika ve İstihdam Sektör Yöneticisi Koyuncu: -AB ülkelerinde, kadınlar ve erkekler arasında iş gücü piyasası oranı ara


GAZİANTEP (A.A) - AB Türkiye Delegasyonu Sosyal Politika ve İstihdam Sektör Yöneticisi Zeynep Aydemir Koyuncu, AB ülkelerinde kadınlar ve erkekler arasında iş gücü piyasası oranı arasında çok büyük farklılıklar olmadığını söyledi.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) katılımcı olarak yer aldığı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu kapsamında, pilot il seçilen Gaziantepte Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi bölgesel konferansı düzenlendi.
     AB Türkiye Delegasyonu Sosyal Politika ve İstihdam Sektör Yöneticisi Koyuncu, bir otelde düzenlenen konferansın açılışında yaptığı konuşmada, bazı AB ülkelerinde genç işsizliğinin neredeyse yüzde 50 oranına ulaştığını söyledi. Ülkelerin gösterdiği dayanışma ve birlikte çalışma çabaları sayesinde Avrupanın iş gücü piyasasının yeniden inşa edilmeye çalışıldığını, bu çabanın ana dayanağının kadın ve erkeklere gelecekteki işler için doğru becerileri kazandırmak olduğuna dikkati çeken Koyuncu, şunları kaydetti:
     Türkiyenin 2023 vizyonu olduğu gibi ABnin de kendisine, 2020 yılı için koyduğu bir hedef var, AB 2020. Bu vizyon, akıllı, sürdürülebilir büyümeyi hedefleyen yeni bir vizyon. AB ülkelerinde kadınlar ve erkekler arasında iş gücü piyasası oranı arasında çok büyük farklılıklar yok. Fakat çalışılan işin niteliği ve ücret eşitliğindeki ayrıklık önemli oranda devam ediyor. Gösterilen çabalar sonunda, kadınların son yıllarda daha yeni ve yüksek ücretli işlerde çalışma sıklığının arttığı bilgisi gelmekte.
     İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin de ilçe kaymakamlıkları ve milli eğitim müdürlüklerinin projeye dahil olmaları halinde Gaziantepte binlerce iş arayan kadının istihdama kavuşacağını kaydetti.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişi Faruk Şahin ise projenin hazırlık çalışmalarına 2009 yılında başladıklarını hatırlattı.
     2023 yılında hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisine girmek, bu hedefi sadece erkek gücüyle başaramayacağımız çok açık diyen Şahin, Hiçbir canlı tek kanatla uçamayacağı gibi toplumların da sadece erkek egemenliğiyle ve erkek çalışmasıyla istenilen başarıya ulaşamayacağı bir gerçek ifadelerini kullandı.
     Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen de Kadın İstihdamının Artırılması Programı kapsamında 3 yıldan bu yana yürütülen çalışmanın çok iyi seviyeye geldiğini, Türkiyede 43 ili kapsayan ve bugün 5 kentin pilot seçildiği uygulama sayesinde, Avrupadan birçok ülkeye örnek olacak bir seviyeye gelindiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER