Çeşme kış mevsiminde de gözde oldu

Çeşme kış mevsiminde de gözde oldu -Türkiyenin önemli turizm merkezlerinden Çeşme, termal kaynakların kullanıma girmesiyle birlikte kış aylarında da cazibe merkezi haline geldi -Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Öncel:


İZMİR (A.A) - Tolga Albay - Türkiyenin gözde turizm merkezlerinden Çeşme, termal kaynakların kullanıma girmesiyle birlikte kış aylarında da cazibe merkezi haline geldi.
     Dünyada deniz-kum-güneş üçlüsünün yanında termal ve rüzgar turizmine olanak veren doğal kaynaklara sahip ender turizm merkezleri arasında yer alan Çeşme, termal suyun otellerin hizmetine girmesiyle turizmdeki iddiasını da artırmaya başladı.
     Toplam 16 bin yatak kapasitesi bulunan ilçede, 8 tesis termal nitelikli hizmet verirken yapılan yeni otel yatırımları da bu alandaki kapasiteyi artırıyor. Kış sezonunda hizmete girmesi beklenen 4 otelle, bu mevsimde hizmet veren 3 bin yatak kapasitesi 5 bine ulaşmış olacak.
     Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çeşmedeki termal suyun özelliklerinin diğer kaplıca merkezlerine göre daha kaliteli olduğunun bilimsel olarak tespit edildiğini, termal kaynakların otellere verilmesi sonrası ilçede 12 ay turizmin önünün açıldığını söyledi.
    
     -Doluluk oranı yüzde 65e ulaştı-
    
     Bünyesinde termal merkez kuran otellerin, genelde deniz-kum-güneş turizmi merkezi olarak bilinen Çeşmenin aynı zamanda bir termal, güzellik ve sağlık turizmi merkezi olduğunu tanıtmak için kampanyalar düzenlediğini anlatan Öncel, şöyle konuştu:
     Kış dönemi için oldukça cazip kampanyalar düzenliyoruz. Bu kampanyalar sonucu otellerin kış ayı doluluk oranları her geçen yıl artıyor. Kış dönemi için ortalama doluluk oranı yüzde 65lere ulaştı. Artık sadece yaz değil, kış aylarında da iddialı bir turizm bölgesi haline geldik. Termal turizme olan ilginin artması gelecekte bu alana yapılacak yatırımları da artıracak. Kış aylarında hizmet verdiğimiz yatak kapasitesi bir yılda 3 binden 5 bine çıktı.
    
     -Kür merkezi projesi-
    
     Öncel, Çeşmede termal tedavi uygulamalarının gelişebilmesi için bir kür merkezi oluşturulmasının planlandığını, ancak bu konuda arazi sıkıntısı yaşandığını ifade etti.
     Kurmayı planladıkları kür merkezi için arazi tespit ettiklerini, fakat daha önce Sağlık Bakanlığı tarafından hastane yeri olarak belirlenen arazinin tahsisi halinde yatırıma hemen başlayacaklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Çeşme kış mevsiminde de gözde oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER