Cumhuriyet Eğitim Gezileri devam ediyor

Cumhuriyet Eğitim Gezileri devam ediyor


ARTVİN (A.A) - Artvinde Cumhuriyet Eğitim Gezileri kapsamında öğretmen ve öğrenciler, Ankara ve Çanakkaleyi ziyaret etti.
     Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören, farklı coğrafi bölgelerdeki öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak, okulda aldıkları eğitime paralel olarak Cumhuriyetin kurulmasında önemli yeri bulunan illeri ve mekanları gezip görerek Çanakkale ve milli mücadele destanının önemini kavramalarına ve bu yolla milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla gezi düzenledikleri belirtildi.
     Cumhuriyet Eğitim Gezileri kapsamında Ardanuç, Arhavi, Borçka, Hopa, Murgul, Şavşat ve merkez ilçe okullarından belirlenen 40 öğrenci ile Artvin Kazım Karabekir Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Bülent Süner ve Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi beden eğitimi öğretmeni Derya Ünal Arslanın, Ankara ve Çanakkaleyi ziyaret ettiği ifade edilen açıklamada, 2 Kasım Cuma günü yola çıkan öğretmen ve öğrencilerin Ankarada 1. ve 2. meclis binaları ile Anıtkabiri ziyaret ettikten sonra Ankara Polatlı ilçesinde bulunan Dua Tepesine gittiği kaydedildi.
     Açıklamada, programın devamında Çanakkaleye geçen öğretmen ve öğrencilerin, alan rehberi eşliğinde Kilitbahır, Alçıtepe, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Müzeler, Arıburnu, Conkbayırı, Anafartalar, tüm şehitlik anıtları ile Çimenlik Kalesi Askeri Müzesini ziyaret ettiği bildirildi.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Cumhuriyet Eğitim Gezileri devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER