Demokrasi ve Özgürlük konferansı

Demokrasi ve Özgürlük konferansı -CHP Grup Başkanvekili Tarhan: -Demokrasiye karşıysanız ancak kuvvetler ayrılığına karşı olabilirsiniz


SAKARYA (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, kuvvetler ayrılığı ilkesinin demokrasinin temeli olduğunu belirterek, Demokrasiye karşıysanız ancak kuvvetler ayrılığına karşı olabilirsiniz dedi.
     Tarhan, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Gazetecilik Topluluğunca SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Demokrasi ve Özgürlük konferansında yaptığı konuşmada, Türkiyenin toplum olarak bölündüğünü öne sürdü.
     Toplumun kadınların vicdanına ihtiyacı olduğuna işaret eden Tarhan, kadınların duyarlılığının kendisini mutlu ettiğini söyledi.
     Kadınlardan yönetmeye aday olmalarını isteyen Tarhan, Kendilerine güvensinler, kadınların çoğu çok öfkeli ve bazen öfkemizi şefkatle sarmalayıp yönetmenin ne olduğunu artık göstermemiz gerekiyor. Nasıl evleri, sıcak yuvaları kurduysak, aslan gibi çocukları yetiştirdiysek, kadınlar olarak yönetmeye de aday olmalıyız şeklinde konuştu.
     Toplum olarak, bölündüğümüzü hissediyorum diyen Tarhan, şunları dile getirdi:
     Bu ülke bölünüyor değerli arkadaşlar. Bu ülke sadece terörden değil, tabii zihinlerde bölünmeler yaşanıyor ama sadece bundan bahsetmiyorum. Bu ülke zengin-yoksul diye bölünüyor, işli-işsiz diye bölünüyor. Neredeyse artık imam hatipli ya da değil diye bölünüyor.
     Son giyim yönetmeliğinden sonra da pahalı giyinen ve ucuz giyinen öğrenciler diye belki bölünüyor.
    
     -Kuvvetler ayrılığı demokrasinin temelidir-
    
     Emine Ülker Tarhan, çağdaş siyasetin önünü açmaya çalıştıklarını vurgulayarak, cumhuriyet değerlerine sahip çıkılması gerektiğini anlattı.
     Temellerinin ulus devlet ve laiklik, özgürlükler, demokrasi ve insan hakları olduğuna dikkati çeken Tarhan, Ama bu kırmızı çizgimiz; bir karış toprağımızı, hele bir terör örgütüne vermeye sonuna kadar hayır demeliyiz şeklinde konuştu.
     Tarhan, sözlerini şöyle tamamladı:
     Meğer kuvvetler ayrılığı kötü bir şeymiş. Bunu da yeni öğrendim. Sayın Başbakan, kuvvetler ayrılığı bana engel oluyor diyor. Bunu da yeni öğrendik. Oysa kuvvetler ayrılığı demokrasinin temelidir. Demokrasiye karışıysanız ancak kuvvetler ayrılığına karşı olabilirsiniz.
     Anlaşılan Sayın Başbakan, kuvvetler ayrılığı derken, aslında demokrasiye karşı olduğunu söylüyor.
    
     Muhabir: Enes Duran - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Demokrasi ve Özgürlük konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER