Dil Birliği

Dil Birliği-Gönül Birliği konulu konferansı


YOZGAT (A.A) - Türk Eğitim-Sen Sorgun Temsilciliği tarafından Dil Birliği-Gönül Birliği konulu konferans düzenlendi.
     Kayseri Türk Ocağı Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Durbilmez, İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, özellikle Türk dünyasında dil birliğinin korunduğunu, bundan sonra da korunacağını belirtti.
     Günümüzde Yozgatta, Sorgunda kullanılan bir çok atasözünün, diğer Türk ülkelerinde de konuşulduğunu vurgulayan Durbilmez, şunları kaydetti:
     Dünyada Türk dendiği zaman, Müslüman da akla gelmektedir. Her ne kadar Müslüman olmayan bazı Türkler bulunsa da, genellikle Müslüman olarak kabul edilmektedir. Bu Türk devletlerinin bir çoğunun kültürleri bir birine yakınlık arz etmektedir. Türk kültürü dediğimiz zaman, Dede Korkut, Nasrettin Hoca, Köroğlu ve daha bir çok ünlü şahsiyet akla gelmektedir. Bu ünlü şahsiyetleri hemen hemen tüm Türk ülkeleri değişik isimlerle de olsa tanımakta ve sahip çıkmaktadır. Ben ailemle bir çok Türk ülkesini gezdim. Bazılarında senelerce kaldım. Bir ay gibi kısa bir zaman diliminde, birbirimizle iyice kaynaştık ve çok kolay anlaşmaya başladık. Çünkü, bizlerin bir dil birliği var.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: Orhan Canbulatel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER