Diyarbakır, Batman ve Siirt Kalkınma Projesi

Diyarbakır, Batman ve Siirt Kalkınma Projesi -Diyarbakırda yürütülecek faaliyetler için bu yıl 2 milyon 660 bin dolar bütçe ayrıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır, Batman ve Siirt Kalkınma Projesi kapsamında Diyarbakırda yürütülecek faaliyetler için bu yıl 2 milyon 660 bin dolar harcama yapılacağı belirtildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalınma Programı (UNDP) ve Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) işbirliğiyle Diyarbakır, Batman ve Siirtte yürütülen 37 milyon dolar bütçeli Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında 2013 yılında yapılacak çalışmaların bütçesi belirlendi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır, Batman ve Siirt Kalkınma Projesinin bölgede 4 yıldır uygulandığını, bu sayede çiftçi eğitim ve öğretim, bilinçlendirme, altyapı, istihdam için kapasite oluşturma faaliyetleri ile alet ekipman alımı ve tarımsal üretim ve sulama ile ekonomik yatırım projeleri kapsamında katkı hibeleri sağlandığını söyledi.
     Geçen yıl proje kapsamında ayrılan 5 milyon 8 bin dolar bütçe ile önemli proje ve hizmetler gerçekleştirildiğini ifade eden Atalar, bu yıl da yatırımların devam edeceğini söyledi.
    
     -Bu yıl için planlanan projeler-
    
     Atalar, bu yıl Diyarbakır için 2 milyon 660 bin dolarlık bütçe belirlendiğini, bu bütçe ile eğitim, altyapı, istihdam faaliyetlerinin sürdürüleceğini söyledi.
     Atalar, şöyle konuştu:
     Geçen yıl hibe sözleşmesi imzalanan 64 yatırımcının yatırımlarını tamamlamaları ile toplamda 2 milyon 445 bin 536 lira yatırım gerçekleşmesini bekliyoruz. Bunun 1 milyon 222 bin 768 lirası projeden finanse edilerek toplamda 859 dekar alanda meyve bahçesi kurulması bekleniyor. Ayrıca bu yıl hayvan barınakları yapımı ve meyvecilik sektörlerinde hibe ilanına çıkılması söz konusu.
     Atalar, bu yıl içinde ipek kokuma atölyesine ek olarak Kulp ilçesinde ipek böcekçiliği yetiştiriciliği projesinin uygulanmasına devam edileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sema Kaplan/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakır, Batman ve Siirt Kalkınma Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER