Domuz gribi hastalığı

Domuz gribi hastalığı -Prof. Dr. Elif Doyuk Kartal: Domuz gribiyle ilgili panik oluşturacak bir durum söz konusu değil


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Elif Doyuk Kartal, domuz gribiyle ilgili panik oluşturacak bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.
     Prof. Dr. Kartal, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubatta bir yerel gazetede, domuz gribi hakkında habere yer verildiğini hatırlattı.
     Domuz gribi virüsün ortaya çıktığı 2009 yılında, domuzlarda görülen grip virüsünden genetik materyal alındığı için bu tanımlamanın yapıldığını hatırlatan Prof. Dr. Kartal, 2009dan bu yana tanımlamanın Pandemik İnfluenza A (mevsimsel grip) olarak gerçekleştirildiğini belirtti.
     Prof. Dr. Kartal, 2009 yılından beri bu virüsle her influenza mevsiminde karşılaşıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Birçoğumuz bu virüse karşı bağışık durumdayız. Ayrıca 2009 yılından bu yana hazırlanan grip aşılarının içeriğinde de bu virüs bulunmaktadır. Hastanemize son 5-6 gündür yeni vaka gelmesi durdu. Domuz gribiyle ilgili panik oluşturacak bir durum söz konusu değil. Şu an için klinik şüphesi yüksek sadece iki vaka, Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesinde izlenmektedir. Bunlardan birinin sonucu negatif gelmiştir. Diğerinin sonucu halen beklenmektedir. Sonuç olarak, mevcut görünüm mevsimsel Pandemik İnfluenza A virüsünün klinik tablolarıyla ilişkili olup, ek bir tedbir ve öneri şu anda gerekli görülmemektedir.
     İnfluenza mevsiminin birkaç ay daha devam edeceği uyarısında bulunan Prof. Dr. Kartal, mevsimsel gripten korunmak için aşı olunması, el hijyenine dikkat edilmesi, gripli kişilerden uzak durulması, kalabalık mekanlardan kaçınılması gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Domuz gribi hastalığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER