Eğitimde Başarı İçin El Ele projesi

Eğitimde Başarı İçin El Ele projesi tanıtıldı


BAYBURT (A.A) - Bayburtta, Eğitimde Başarı İçin El Ele projesinin tanıtımı yapıldı.
     Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan projenin Bayburt Öğretmenevinde düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, ilçe milli eğitim müdürleri ile okul idarecileri katıldı.
     Vali İpek, burada yaptığı konuşmada, Eğitimde Başarı İçin El Ele projesinin önemli olduğunu belirterek, Türkiyede bu kadar kapsamlı bir çalışma yapılmadı. Biz bu projeyle Türkiyede eğitim kalitesinin yükseltilmesinde ciddi bir yere sahibi olmak istiyoruz. Bu tabi ki uzun soluklu bir iş. Belki birkaç yıl içinde Türkiyenin eğitim kalitesi en yüksek ilk 10 ili arasına girmeyi planlıyoruz dedi.
     Projenin büyük emek harcanarak yapıldığını ifade eden İpek, Türkiyede zaman zaman kitap okuma kampanyası veya eğitimin daha kaliteli hale getirilmesi için bir çok çalışmalar yapılıyor. Biz Bayburt olarak bunların hepsini bir arada nasıl yapabiliriz diye ciddi bir çalışmasını yaptık. Çalışma sonucunda bu proje ortaya çıktı diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Doğan, projenin öğrencilerin kişilik ve karakter eğitimine destek olacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Bu projeyle tüm öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımı sağlanacak. Projeyle öğrencilerin kendini ifade edebilen, özgüveni yüksek bireyler olarak yetişmesi sağlanacak. Başlattığımız proje kapsamında nitelikli bir eğitim ortamı oluşturmak, paydaşlarda farkındalık yaratmak için okul, öğretmen ve veli işbirliğini sağlamak amacıyla veli ziyaretleri gerçekleştirilecek.
     Doğan, projenin kitap okuma, öğretmenlerimiz misafirimiz, değerler eğitimi ve öğrenci koçluğu projelerini içerdiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Eğitimde Başarı İçin El Ele projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER