Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası -Tokat Valisi Taşkesen: Dünyada bu kadar insan aç gezerken, bizim 1,5 milyar liralık ekmeği israf etmemiz kabul edilemez


TOKAT (A.A) - Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Dünyada bu kadar insan aç gezerken, bizim 1,5 milyar liralık ekmeği israf etmemiz kabul edilemez dedi.
     Toprak Mahsulleri Ofisi Samsun Şube Müdürü Fahri Kesepara ve Tokat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Ali Yavaş, Taşkeseni makamında ziyaret etti. Vali Taşkesen, Fahri Keseparanın Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasını tanıtmak için kente geldiğini söyledi.
     Tokat Valiliği olarak ekmek israfını önlemek ve kampanyaya destek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Taşkesen, Daha önce Ankaradaki kampanya tanıtımına katılmıştım. Çok etkilenmiştim doğrusu, etkilenilmeyecek gibi de değil dedi.
     Türkiyede üretilen ekmeğin yüzde 6sının israf olduğunu vurgulayan Taşkesen, Bu, bana göre çok korkunç bir rakam, çok yüksek bir rakam. Yani 100 ekmeğin 6sını israf ediyoruz diye konuştu.
     Üretilen ekmeklerin yüzde 3,1inin fırınlarda satışa sunulmadan israf olduğunu belirten Taşkesen, Fırınlardan sonra ise en fazla ekmek israfı öğrenci yemekhanelerinde oluyor dedi.
     Herkesi kampanyaya destek vermeye çağıran Taşkesen, ekmek israfının ülkeye yıllık maliyetinin 1,5 milyar lira olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Dünyada 1,5 milyara yakın insanın aç olduğunu düşünürseniz, bu rakamın korkunçluğu ve azameti, ürkütücülüğü daha da ortaya çıkıyor. Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına sadece vali olarak değil gönlümle de destek veriyorum. Yiyiniz, içiniz, israf etmeyiniz diyen bir inanç sistemine sahip olan bizler için bu rakamlar çok acınılası, şaşırılası, dehşete düşüren rakamlar. Dünyada bu kadar insan aç gezerken bizim 1,5 milyar liralık ekmeği israf etmemiz kabul edilemez.
     Fahri Kesepara ise Çöpe atılan ekmeğin toplanılarak hayvanlara verilmesi güzel bir davranış ama insan gıdası olan ekmeğin, insan gıdası olarak değerlendirilmeyip başka bir aşamada değerlendirilmesi de israftır. Amacımız israfı en az dereceye indirmek, insan gıdası olan ekmeği insan gıdası olarak tüketilmesine çalışmak diye konuştu.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER