Emirsultan Mezarlığı kitabı tanıtıldı

Emirsultan Mezarlığı kitabı tanıtıldı -Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: Tarihi Bursa Mezar Taşları kitabının ikinci cildi, Emirsultan Mezarlığı kitabı olarak Bursa belgeliğine kazandırıldı


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tarihi Bursa Mezar Taşları kitabının ikinci cildinin, Emirsultan Mezarlığı kitabı olarak Bursa belgeliğine kazandırıldığını söyledi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, restore edildikten sonra kültür merkezi olarak hizmete açılan Emir Buhari Tekkesinde düzenlenen, kitabın tanıtım toplantısında konuşan Altepe, Bursanın kaybolmaya yüz tutan tüm değerlerini ortaya çıkarmak için yoğun çaba harcadıklarını kaydetti.
     Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde, Tarihi Bursa Mezar Taşları kitabının ikinci cildinin, Emirsultan Mezarlığı kitabı olarak Bursa belgeliğine kazandırıldığını ifade eden Altepe, Cumhuriyet döneminden Osmanlı ilk dönem eserlerine, Bitinya surlarından arkeolojik kazılara kadar Bursanın tarihi değerlerini ayağa kaldırıp, işlevlendirerek buraları yaşayan mekanlar haline getirdiklerini belirtti.
     Altepe, Bursanın tarihinde mezar taşları ve hazirelerin önemli yeri var. Bursa tarihinde ıssız kalmış, büyük şahsiyetler ve yeri doldurulamayan, yaşadıkları döneme iz bırakan insanlardan şehrin yöneticilerine kadar herkesin bu hazirelerde izleri var. Bursa tarihinin derinlikleri burada. Bu çalışmalarımızda bize destek veren hocalarımıza teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     -Kitap için 450 mezar taşı okundu-
    
     Kitabın yazarlarından Hasan Basri Öcalan da şehirlerin en büyük arşiv kaynağı ve tapusu olan mezar taşlarının bir kentin kimliğinin tespit edilmesinde de ana unsur olduğunu belirterek, Emirsultan Mezarlığı Kitabı için 450 mezar taşı okuduk, mezar taşı kaybolan 200ün üzerindeki mezarın da kime ait olduğunu tespit ettik dedi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Emirsultan Mezarlığı kitabı tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER