En çok mavi kapak konserlerden sonra

En çok mavi kapak konserlerden sonra toplanıyor -Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Yıldız: -Konser alanlarında çok su tüketiliyor. Gönüllüler pet şişelerin kapaklarını topluyor. Pet şişelerin kapaklarını


TEKİRDAĞ (A.A) - Ergin Akgün - Engellilere tekerlekli sandalye alınması için biriktirilen mavi kapakların en çok konserlerden sonra toplandığı belirtildi.
     Tekirdağ Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi (TEKOMER) Başkanı Murat Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Sakatlar Derneği Tekirdağ Şubesi ve TEKOMERin iş birliğiyle konserler ve büyük organizasyonlardan sonra çevreye atılan pet şişelerin mavi kapaklarının gönüllüler tarafından toplandığını söyledi.
     250 kilogram mavi kapağa bir tekerlekli sandalye alabildiklerini ifade eden Yıldız, Esnafımızla anlaşıp toplanan mavi kapakları Türkiye Sakatlar Derneği Tekirdağ Şubesine ulaştırıyoruz. Daha sonra Fen İşleri Müdürlüğünden araç tahsis ederek kapakları tekerlekli sandalye alınması için İstanbula gönderiyoruz. 250 kilograma bir tekerlekli sandalye veriliyor. 1 ton kadar olduğunda 4 veya 5 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz diye konuştu.
     Konserler gibi büyük organizasyonlarda özellikle yazın vatandaşların fazla içecek tükettiğini belirten Yıldız, On binlerce insan festival ve konser alanlarına geliyor. Buralarda çok miktarda su tüketiliyor. Gönüllülerden oluşan 10-15 kişilik grup kapakları topluyor. Çevreye atılan pet şişelerin kapaklarını tekerlekli sandalyeye çevirmek güzel, toplumsal bütünleşmeyi sağlıyor, insanların engellilere karşı farkındalığını artırıyor dedi.
    
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber En çok mavi kapak konserlerden sonra Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER