Geleceğe Sporla Hayat Ver projesi

Geleceğe Sporla Hayat Ver projesi


BURSA (A.A) - Geleceğe Sporla Hayat Ver projesi kapsamında 614 çocuk Gemlik Körfezi turuna çıktı.
     Bursa Valiliği, İl Özel İdaresi, Emniyet Müdürlüğü, Yıldırım Kaymakamlığı ve Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ortaklığı ve Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlenen proje kapsamında 614 çocuk, İzzet Kaptan adlı gezi teknesiyle düzenlenen Gemlik Körfezi turuna katıldı.
     Kumla, Fıstıklı ve Armutlunun gezildiği körfez turuna Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdür Yardımcısı İdris Seyman, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Murat Kubilay da çıktı.
     Çocuklara, rol model oluşturularak, doğru tutum ve alışkanlıkların kazandırılması hedefiyle Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile düzenlenen Bir Umut Ol Benim İçin projesinde görev alan Eğitim Fakültesi öğrencileri ve öğretim görevlilerinden oluşan 100 kişilik grup da geziye eşlik etti.
     Seyman, proje çerçevesinde uzmanlar tarafından belirlenmiş 16 okuldan genellikle suç potansiyeline sahip olabilecek çocukları seçtiklerini belirterek, projede yer alan 614 gencin topluma kazandırılmaları için spor etkinlikleri ve sosyal çalışmalar düzenlediklerini kaydetti.
     Projede, çocukların korunması, biyolojik, psikolojik ve sosyal gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamaları, risk altında bulunan çocukların yeniden kazanılması ve çeşitli spor dallarına yönlendirilme yapılarak projeye katılan çocuklara ulaşılması hedefleniyor.
    
     Muhabir: Ömer Bilik / Büşra Nur Özcan / Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Geleceğe Sporla Hayat Ver projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER