Geleceğin Parlayan Yıldızları

Geleceğin Parlayan Yıldızları -Adana Valiliği tarafından yürütülen Göç Mağduru Çocuklar; Geleceğin Parlayan Yıldızları projesi kapsamında 90 öğrenci Çanakkaleye geldi


ÇANAKKALE (A.A) - Adana Valiliği tarafından yürütülen Göç Mağduru Çocuklar; Geleceğin Parlayan Yıldızları projesi kapsamında 90 öğrenci Çanakkale, Ankara ve İstanbulu kapsayan kültür gezisi için Çanakkaleye geldi.
     Adana Yüreğir Mehmet Ali Yılmaz Ortaokulundan 45i kız toplam 90 öğrenci Gelibolu Yarımadasında yer alan şehitlik ve anıtları ziyaret edip, dua etti.
     Alan Kılavuzları eşliğinde tarihi yarımadayı gezen öğrenciler Şehitler Abidesinde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu.
     Gezi sorumluları, projenin amacının Yüreğir ilçesinde göç geçmişine sahip ortaokul öğrencilerinin eğitsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerle desteklenerek, kentsel ve sosyal yaşama uyum gerekleri hakkında farkındalık oluşturmak ayrıca, öğretmen ve ailelere temel iletişim becerileri konusunda kapasite kazandırarak çocukların uyum sürecine katkı sağlamak olduğunu bildirdi.
     Öğrencilerden Belgin Bilir, Çanakkale demek bütün dünyanın kalbi demek diyerek, Şu anda nefes alabiliyorsak, bu topraklar üzerinde gezebiliyorsak,okuyabiliyorsak bu zamana kadar olan şehitlerimize borçluyuz. Her adımımızda bizler için canını kanını vermiş şehitlerimizi düşünebilmek ve anmak bambaşka bir duygu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.
     Bahar Çelik ise İstanbul ziyaretinin ardından Çanakkaleye geldiklerini söyledi. Burada her toprakta atalarının adımlarının izleri olduğunu ifade eden Çelik, Keşke herkes buraya gelebilse diye konuştu.
     Emin Polat da, gezi projesine katkı sunan öğretmenlerine teşekkür ederek, şöyle konuştu:
     Hocalarımız derslerde hep anlatıyorlardı, tiyatrolarda rol veriyorlardı. Pek önemsemiyorduk. Buraya gelince öğrendim şehitlerimizin, Seyit Onbaşının ne kadar önemli olduklarını. Bam başka bir duygular ile karşılaştık. Avrupadan da bir çok Müslümanın burada yattığını görünce kendimi bir tuhaf hissettim. Eve gittiğimde anneme anlatacağım. Annem orada olup biteni öğren bana gelince anlatırsın demişti.
     İstanbuldaki tarihi ve kültürel alanları gezdikten sonra Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını ziyaret eden heyet daha sonra gezinin son durağı olan Ankaraya gidecek.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Geleceğin Parlayan Yıldızları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER