Gelin

Gelin-kayınbaba köylünün hizmetinde -Sivasın Hafik ilçesine bağlı bir köyde yaşayan Mevlide Bayrak yöresel elbise dikerek, kayınbabası Hüseyin Bayrak ise baston yapıp tarım aletleri tamir ederek köylüye ücretsiz hizmet veriyor


SİVAS (A.A) - Muzaffer Akyüz - Hafik ilçesine bağlı bir köyde yaşayan Mevlide Bayrak yöresel elbise dikerek, kayınbabası Hüseyin Bayrak ise baston yapıp tarım aletleri tamir ederek köylüye ücretsiz hizmet veriyor.
     Düzyayla köyünde ikamet eden 44 yaşındaki Mevlide Bayrak ve kayınbabası Hüseyin Bayrak (64), el becerileriyle dikkati çekiyor. Gelin Bayrak, kumaşı ve diğer malzemeleri getiren kadınlara yöresel elbise dikerken, kayınbaba Bayrak ise yaşlılara baston yapıyor. Köylünün ücretsiz olarak hizmetinde olan gelin-kayınbaba, komşularına yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyor.
     Hüseyin Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanyada kömür madeninde çalıştıktan sonra emekli olduğunu belirterek, emekliliğin ardından köyüne döndüğünü söyledi. Boş zamanlarını değerlendirmek için ağaçtan çeşitli eşyalar yapmaya başladığını anlatan Bayrak, alıç ağacından kendisi için yaptığı bastonun köy halkı tarafından beğenildiğini ve talep gördüğünü ifade etti.
     Bunun üzerine köy halkına da ücretsiz olarak baston yapmaya başladığını aktaran Bayrak, kendini ahşap el sanatları konusunda geliştirdiğini, istek üzerine ağaçtan kağnı arabası da yaptığını söyledi.
     Köydeki çiftçilerin kırılan tırpan sapı ve diğer tarım aletlerinin de tamirini yaptığını anlatan Bayrak, tutulan kısmını Sivası temsil etmesi için S harfi şeklinde yaptığı bastonların, yaptığı çalışmalar arasında en beğenileni olduğunu ifade etti.
     Gelininin de köyde yaşayanlara yöresel elbise dikerek yardımcı olmak istediğini belirten Bayrak, Biz gelin-kayınbaba, köy halkına elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Kimseden para almıyoruz, hayrımız için çalışıyoruz. Dualarını alırsak tabii ki çok iyi oluyor diye konuştu.
     Mevlide Bayrak ise Köyümüzün yöresel kıyafetlerini dikiyorum. Çocuklara, yetişkinlere, herkese ücret almadan elbise dikiyorum dedi.
     Elbise diktirmek isteyenlerin kumaşı getirdiğini anlatan Bayrak, Normal bir elbiseyi bir günde dikebiliyorum. Çocuklar ve büyükler için önlük, yelek, yazma, süslü köynekler yapıyoruz diye konuştu.
     Bayrak, çocukların oyuncak bebeklerine de elbise diktiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER