Girişimcilik sertifikası mülakatı yapıldı

Girişimcilik sertifikası mülakatı yapıldı


SİVAS (A.A) - Sivas Gençlik Derneği ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) iş birliğinde girişimcilik sertifikası mülakatı yapıldı.
     AK Parti Sivas İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, AK Parti İl Başkanlığı Konferans Salonunda yapılan mülakat, Sivas Gençlik Derneği Başkanı Murat Toraman ve KOSGEB girişimcilik kursu uzmanı Bahattin Ünal gözetiminde gerçekleştirildi.
     Mülakatta adaylara çeşitli sorular sorularak hangi iş alanda faaliyet göstermek istedikleri soruldu. 152 kişinin başvurduğu mülakatta, 60 kişi girişimcilik sertifikası alma hakkı kazandı.
     Murat Toraman, 60 kişiyle sınırlı olan eğitimlerin bundan sonraki dönemde de 60arlı gruplar halinde periyodik olarak devam edeceğini belirterek, Halkımızın girişimcilik sertifikasına göstermiş olduğu ilgi bizleri memnun etti. İlk etapta 60 kişi seçerek eğitimlerimize başladık. Başvuru yapan herkese bu sertifikaları vermek için 15-30 günlük aralarla kayıtlarımız devam edecektir ifadelerini kullandı.
     Kursiyerlere, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, yaratıcılık egzersizleri, pazarlama, ürün planı ve atölye çalışmaları gibi konularda eğitim verileceği, eğitim toplantılarının sabah ve öğle saatlerinde olmak üzere iki ayrı seansta gerçekleştirileceği belirtildi.
     Eğitimi bitiren kursiyerlerin iş fikirlerinin KOSGEB tarafından onaylanması halinde, 30 bin liraya kadar hibe, 70 bin liraya kadar da iki yıl ödemesiz, 4 yıl vadeli yatırım kredisi alabileceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Girişimcilik sertifikası mülakatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER