Gönül Elçileri projesi

Gönül Elçileri projesi -Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde başlatılan proje, Bilecikte kamu çalışanlarına tanıtıldı


BİLECİK (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri projesi, Bilecikte kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele tanıtıldı.
     Vali Halil İbrahim Akpınarın eşi Dr. Nihal Akpınar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Salonunda, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, kamu kurumlarında çalışan personelin katıldığı toplantıda, aile bakımı ve sevgisi olmadan bir çocuğun büyümesinin mümkün olmadığını söyledi.
     Katılımcılardan, farkındalık ve projeyi duyurmak amacıyla birer gönül elçisi olmasını isteyen Dr. Akpınar, geçmiş yıllarda korunmaya muhtaç çocuk ve yetimlere akrabalarının baktığını, çocuk yuvalarının bulunmadığını hatırlattı.
     Dr. Akpınar, şöyle konuştu:
     Çekirdek aileye geçmekle ve toplumsal değişimin başlamasıyla küçük gruplar haline dönüldü. Aileler, çocuklarına fazla zaman ayıramamaya başladı. Dolayısıyla yetimhanelere olan ihtiyaçlar arttı. Projeyle kişilerde biraz daha toplumsal duyarlılığın gelişeceğine inanıyorum. En azından toplumun bakış açısını değiştirmek açısından da faydalı olacaktır. Devletimiz her türlü imkanı sağlıyor ve maddi destekte bulunuyor. Güzel ilgilenilse de anne ve babaya ihtiyaç duyuyorlar. Onun yokluğu hiçbir şekilde giderilemiyor. Çocuk birisini, bir anne babayı rol model almak istiyor. 10-20 kişinin baba ya da anne dediği bir kişiye değil de kendisine sahip olacak, kendisini benimseyecek bir kişiyi arıyor. Ancak bunu veremiyoruz. Her çocuğun aslında mutlaka dayanacak bir desteğe ihtiyacı var. Bunu sağlamamız lazım. Biz de belli bir yaşa geliyoruz. Yine de bir anne, baba ihtiyacı duyuyoruz ki, bir de o küçük çocukları düşünün. Zaten bu amaçla çıkarılmış bir proje. Tüm çocuklarımızı yerleştirmemiz zor olabilir ama büyük bir bölümünü bile yerleştirsek toplumumuz ve onlar için büyük bir kazanım olacaktır.
     Toplantı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül ile İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Gönül Günaydın Çabukoğlu tarafından sunumlar yapılmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Gönül Elçileri projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER