Hayatı Beraber Yaşayalım projesi

Hayatı Beraber Yaşayalım projesi -Proje kapsamında Bayburtta Engellilerin Yaşadıkları Ulaşabilirlik Sorunları ve Beyazay Derneğinin Engellilere Yönelik Çalışmaları konulu panel düzenlendi


BAYBURT (A.A) - Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünce yürütülen Hayatı Beraber Paylaşalım projesi çerçevesinde Bayburtta Engellilerin Yaşadıkları Ulaşabilirlik Sorunları ve Beyazay Derneğinin Engellilere Yönelik Çalışmaları konulu panel düzenlendi.
     Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen panele, Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefi Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Özden, Proje Koordinatörü Mutlu Adak konuşmacı olarak katıldı.
     Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Ayva, engelliler konusunda Türkiyede bilmediklerini bildiğini sananların olduğunu belirterek, 8,5 milyonluk engelli vatandaşımızın hayatını idame ettirmesi çok zor koşullar altında gerçekleşiyor. Bu iktidar döneminde çıkarılan kanunlar ve belediyelerin aldığı kararlar bir nebze olsun bizim hayatımızı kolaylaştırmayı sağlamıştır dedi.
     Prof. Dr. Ömer Özden ise birlikte yaşamanın en önemli özelliğinin mutsuzluk ve huzursuzluğu ortadan kaldırmak olduğunu ifade ederek, Bu mutsuzluğu ortadan kaldırmak için onlar gibi düşünmeli, onlar gibi yaşamanın zorluğunu empati yaparak kendi içimizde hissetmeliyiz diye konuştu.
     Proje Koordinatörü Mutlu Adak ise Bayburtta engellilerin ulaşılabilirlik sorunları hakkında bilgi verdi.
     Panelin ardından Türkiye Beyazay Derneği Bayburt Şubesinin Engelli Bayanlar Dayanışma Merkezinin açılışı gerçekleşti.
     Açılışa, Bayburt Vali Vekili Ali Gökay, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Ayva, Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Tahsin Demir, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Hayatı Beraber Yaşayalım projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER