Haydi Bir Dünya Rekoru Kıralım projesi

Haydi Bir Dünya Rekoru Kıralım projesi -Siverekte 30 bini aşkın kişi stadyumda aynı anda Şair Ahmed Arifin Anadolu şiirini okuyarak rekor kırdı


ŞANLIURFA (A.A) - Siverek ilçesinde 30 bini aşkın kişi stadyumda aynı anda Şair Ahmed Arifin Anadolu şiirini okuyarak, rekor bu alanda rekor kırdı.
     Sivereki İl Yapma ve Kalkındırma Derneğince Haydi Bir Dünya Rekoru Kıralım projesi kapsamında Firkan Tüysüz Stadyumunda gerçekleştirilen etkinlik için çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu binlerce kişi Firkan Tüysüz Stadyumuna geldi.
     Burada 6 farklı giriş noktasında sayım yapılarak içeri alınan katılımcılara Şair Ahmed Arifin, Hasretinden Prangalar Eskittim kitabında yer alan Anadolu şiirinin yazılı olduğu kağıtlar dağıtıldı.
     Stadyumda gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından birkaç deneme yapıldı. Daha sonra stadyumu dolduran binlerce kişi Şair Ahmed Arifin Beşikler vermişim Nuha, salıncaklar, hamaklar, Havva Anan dünkü çocuk sayılır, Anadoluyum ben tanıyor musun- dizeleriyle başlayan Anadolu şiirini 3 kez okudu.
     Guinness Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici, yapılan değerlendirmenin ardından 30 bin 231 kişinin aynı anda şiiri okuyarak, bu alandaki rekoru kırdığını söyledi.
     Rekorun daha önce Malatyada 23 bin 822 kişiyle kırıldığını hatırlatan Gemici, Bugün stadyuma 30 bini aşkın kişi geldi. Herkes bir ağızdan Anadolu şiirini okudu. Senkronize olarak okumayanları çıkardık. Bunun sonucunda 30 bin 231 kişinin birlikte okuduğu tespit edildi. Siverekliler rekoru hakkıyla aldı. Kutluyorum dedi.
     Gemici, daha sonra etkinliği düzenleyen Sivereki İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Muzaffer Bayrama belgesini verdi.
    
     -Dernek Başkanı Bayram-
    
     Dernek Başkanı Muzaffer Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanları bir araya getirmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla gerçekleştirdikleri rekor denemesinin amacına ulaştığını söyledi.
     Şair Ahmed Arifin yöre insanı olduğunu ve tanındığını ifade eden Bayram, Şiirleriyle herkesin üzerinde iz bırakan biriydi Ahmed Arif, o nedenle onun bir şiirini seçtik. Amacımız Malatyada bu alanda daha önce denenen bir rekoru kırmaktı. Başardık mutluyuz dedi.
     Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Şair Hicri İzgören, yazarlar Mustafa Sancar, Kemal Siyahhan ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Şükrü Dolaş - Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Haydi Bir Dünya Rekoru Kıralım projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER