Haydi Kadınlar El Ele Hep Birlikte

Haydi Kadınlar El Ele Hep Birlikte Siyasete paneli -CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil: Türkiyenin geleceği, mutluluğu için kadınlar olarak sosyal demokrasinin bayrağını başbakanlık makamına dikeceğiz


HATAY (A.A) - CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Türkiyenin geleceği, mutluluğu için kadınlar olarak sosyal demokrasinin bayrağını başbakanlık makamına dikeceğiz dedi.
     Tamaylıgil, partisinin İskenderun Kadın Kolları tarafından İskenderun Belediye Kültür Sarayında düzenlenen Barış, Adalet, Demokrasi ve Özgürlük İçin Haydi Kadınlar El Ele Hep Birlikte Siyasete panelinde yaptığı konuşmada, parti olarak bir bütün olduklarını ve bu birlikteliği kimsenin bozamayacağını söyledi.
     Siyaseti bir erkek gibi değil, kadın gibi yaparak Genel Başkanları Kılıçdaroğlunu başbakan yapacaklarının sözünü veren Tamaylıgil, şöyle devam etti:
     Türkiyenin geleceği, mutluluğu için kadınlar olarak sosyal demokrasinin bayrağını başbakanlık makamına dikeceğiz. Siyaset ve siyasette kadın olmak önemli bir özveriyi ve bunun beraberinde getirdiği çalışmanın başarısında yaşamayı ortaya koyuyor. Biz Hataylı kız kardeşlerimizin yanına gelerek onlarla omuz omuza olmak için buradayız. CHPli partililer ve kadınlar olarak bu mücadeleyi hep beraber gerçekleştireceğiz. Biz ayağa kalkacağız. Kadının şiddete, zulme ve haksızlığa karşı dirilişini sağlamak için biz kadın siyasetçiler, emanet edilen Cumhuriyetin de değerini bilerek ayağa kalkıp beraberce sokağa çıkacağız ve anlatacağız. Örgütüme, Türk kadınlarına, erkeklerine, gençlerine, kendime, partime, Cumhuriyete inanıyorum, yıkmaya, kırmaya kalkanlara karşı biz buradayız. İyi ki CHP var sizler varsınız.
     Siyasete nasıl girdiği konusunda bilgi veren CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da kadınların her gittiği yerde daha cesur olmaları gerektiğini belirtti.
     Bu ülkenin aslan gibi oğullarını kadınların yetiştirdiğini ifade eden Tarhan, Bizim mütevazi olmak gibi bir şansımız yok. Bu ülkeye çeki düzen vermeye gücümüzün yeteceğini düşünüyorum. Bize yardımcı oyuncu ödülünü layık görenlere hesap sormalıyız. Bizler yardımcı oyuncular değil, asil oyuncularız diye konuştu.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey de eksikliklerin giderilmesi noktasında toplumun yarısı olan kadınların hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini kaydetti.
     Moderatörlüğünü CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudunun yaptığı panele CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Ediboğlu, Hasan Akgöl, parti teşkilatı üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Emin Sansar-Halit Demir / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Haydi Kadınlar El Ele Hep Birlikte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER