İki ayda 26 kadın cinayeti

İki ayda 26 kadın cinayeti -Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Yılmaz: 2012 yılında 159 kadın, 2013 yılının ilk 2 ayında 26 kadın erkek eliyle öldürüldü


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Keziban Yılmaz, 2012 yılında 159, 2013 yılının ilk 2 ayında ise 26 kadının erkek eliyle öldürüldüğünü söyledi.
     8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Diyarbakır Barosu binasında bir grup avukat tarafından basın açıklaması yapıldı.
     Basın açıklamasını okuyan Baro Genel Sekreteri Keziban Yılmaz, namus adına katledilen, tecavüze uğrayan, şiddet gören kadınların hepsinin ayrı bir dünya, yaşam ve can olduğunu ifade etti.
     Yılmaz, aile içi şiddetin hızından hiçbir şey kaybetmediğini ve mevcut yasaların kadını korumaya yetmediğini vurgulayarak, şöyle dedi:
     Boşandıktan sonra da öldürülen kadınların trajedisi devam ediyor. Denetimli Serbestlik Yasası ile serbest kalan şiddet faili hükümlüler, cezaevinden çıktıktan sonra da ilk iş olarak eşlerine ve ailenin kadın üyelerine şiddet uyguluyorlar. Kadın cinayetlerinin ciddi artış göstermesi, bu cinayetlerin engellenmesindeki isteksizlikle doğrudan ilintilidir. Bu nedenle kadın cinayetleri, politiktir. Daha dün, Bismilde eşinden boşanmak istediği için kayınpederi tarafından öldürülen Meltem Özdaşın cenazesini kadınlar omuzladı. Kadınların, geleceklerini ipotek altına alan her türlü karara karşı sergiledikleri duruşun son durağı, kimsesizler mezarlığı olmamalıdır.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber İki ayda 26 kadın cinayeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER