İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz Projesi

İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz Projesi -Palandöken Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz Projesi kapsamında Türk Telekom Doğu 1. Bölge Müdürlüğü ile y


ERZURUM (A.A) - Palandöken Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz Projesi kapsamında Türk Telekom Doğu 1. Bölge Müdürlüğü ile yaptığı çalışmada SMS hattı oluşturdu.
     Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile Türk Telekom Doğu 1. Bölge Müdürü Timür Sevim, belediye Encümen Salonunda İşitme Engelliler ile İletişim Engellerini Kaldırıyor sloganıyla hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesinin protokolünü imzaladı.
     Bulutlar, Erzurumda 45 bin 720 kişinin engelli olduğunu belirterek, Hepimiz engelli adayıyız. Daha önce engelli parkını hizmete açtık. Şimdi de öncelikli olarak işitme ve konuşma engellilere hitap etmek üzere SMS hattını hizmete açıyoruz. Engelli vatandaşlarımız bize 0442 317 05 95 numaralı telefona SMS atarak ulaşabilir. AK Masa personelinden 3 kişi bu hatta hizmet edecek diye konuştu.
     Türkiye genelinde İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz Platform Çağrısı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü gibi 10 kurumun SMS hattı olduğunu dile getiren Bulutlar, projenin Sincan Karabağlar ve Keçiören belediyelerinden sonra Doğu Anadolu Bölgesinde ilk defa Palandöken Belediyesi tarafından uygulandığını söyledi.
     Sevim ise Türk Telekom ve GES Telekom işbirliği ile yapılan çalışmada Türk Telekomun alt yapı desteği, GES Telekomun da yazılım desteği verdiğini ifade ederek, Vatandaşlar, sabit hat üzerinden SMS gönderebilecekler. Her SMS kullanıcının kendi tarifesine göre ücretlendirilecek dedi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER