Kabak ve Ayçiçeğinde Kaliteli Üretim ve

Kabak ve Ayçiçeğinde Kaliteli Üretim ve Pazarlama toplantısı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tüm Kuru Yemiş Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) tarafından Kayseride Kabak ve Ayçiçeğinde Kaliteli Üretim ve Pazarlama konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
     İl Özel İdare Toplantı Salonundaki programda konuşan TÜKSİAD Başkanı Muammer Çaputçu, Türkiyenin coğrafik konum ve uygun iklim koşulları ile birçok kuru yemiş çeşidinin üretilebilme imkanına sahip olduğunu ve dünyada fındık, kayısı, kuru üzüm ve incirde üretim ve ihracatta lider ülke konumunda olduğunu söyledi.
     Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü de, Yeşilhisar ve Yahyalı ilçelerinde çok kaliteli ayçekirdeği üretilirken, Develi, Tomarza ve Yeşilhisar da kabak çekirdeği üretildiğini vurguladı.
     Türkiyenin birçok şehrinde ayçekirdeğinin 2 lira civarlarında işlem görürken, Kayseride 3-3,5 lira gibi fiyatlardan işlem gördüğünü hatırlatan Ünlü, Bu da Kayserinin çerezlik ayçekirdeği ve kabak çekirdeği konusunda ne kadar önde olduğunun bir göstergesidir dedi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kabak ve Ayçiçeğinde Kaliteli Üretim ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER