Kadın Çiftçiler Yarışıyor bölge finali

Kadın Çiftçiler Yarışıyor bölge finali -Tuncelide, dokuz ilden kadın çiftçilerin katıldığı bölge finalini, Sivastan Fatma Güzel kazandı


SİVAS (A.A) - Tuncelide, 9 ilden kadın çiftçilerin katılımıyla düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor adlı bilgi ve proje yarışmasının bölge finalinde Sivastan Fatma Güzel birinci oldu.
     İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonundaki yarışmaya, Tunceli, Sivas, Amasya, Erzincan, Malatya, Tokat, Gümüşhane, Adıyaman ve Elazığdaki yarışmalarda il birinciliklerini elde eden kadın çiftçiler, katıldı.
     Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, yaptığı konuşmada, Tuncelinin bölge finaline ev sahipliği yapmasından mutlu olduğunu belirterek, Tarımın çok yaygın olmadığı ilimizin ikinci olması beni ayrıca memnun etti. Katılımcılara teşekkür ediyorum, bu tür yarışmaların devamını diliyorum dedi.
     Yarışmada, Sivaslı çiftçi Fatma Güzel (25) birinci, Tunceliden Gökyen Yüksel (19) ikinci ve Elazığdan Fergül Yerli (40) ise üçüncü oldu.
     Vali Taşkesen, birinci olan Güzele 3 bin, ikinci olan Yüksele 2 bin ve üçüncü olan Yerliye bin liralık para ödüllerini verdi.
     Yarışmaya Sivasın Söğütpınar köyünden katıldığını ifade eden Güzel, Çok mutluyum, hak ettiğimi düşünüyorum. Çalıştım ve kazandım diye konuştu.
     Sivaslı çiftçi Fatma Güzel, Çanakkalede yapılacak Türkiye Finalinde yarışmaya hak kazandı.
     Yarışmaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya ile vatandaşlar katıldı.
     (HT-ÖND)
<< Önceki Haber Kadın Çiftçiler Yarışıyor bölge finali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER