Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü -Sivil Toplum Kuruluşları, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yürüdü


SİVAS (A.A) - Sivasta, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yürüyüş düzenledi.
     Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüş için, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Milliyetçi Kadınlar Derneği, Sivas Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Alevi Kültür Dernekleri Sivas Şubesi ve Anadolu Kadınları Derneği üyeleri ile Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım ve Sivas Cem Vakfı Başkanı Ali Akyıldız, Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi.
     Burada Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından grup, Mevlana Caddesine geçti. Grup, buradan sloganlar atarak Mevlana Caddesinin sonuna kadar yürüdü.
     Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanında STK temsilcilerinden Nurten Yanalak, Asuman Tuz, Fatma Engin, Sultan Esmer, Nihal Kangal ve Gülşen Yalçın, aynı açıklamayı ayrı ayrı okudu.
     Açıklamada, şunlar dile getirildi:
     Her türlü şiddetten arındırılmış ortamda eşit ve özgür yurttaşlar olarak yaşamak ve çalışmak istiyoruz. Kadınlar dövülmekte, hatta bazıları öldürülmekte ya da intihara zorlanmaktadır. Kadına yönelik şiddet kadınların ve kızların insan hakları ihlalidir. Kadına yönelik şiddet sağlık ve çalışma hakkı gibi temel hak ve özgürlüklerden tam olarak yararlanmayı engeller.
     Etkinlik, kadınlar ellerindeki balonları havaya uçurmasıyla son buldu.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER