Kadınlar Başımıza neler örüyor projesi

Kadınlar Başımıza neler örüyor projesi -Bodrum Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezi bünyesinde el işi üreten 35 kadın, yaptıkları ürünleri yurt dışına pazarlamayı amaçlıyor


MUĞLA (A.A) - Bodrumda yaklaşık 2 yıl önce kurulan Bodrum Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezinde (KADEM) Kadınlar başımıza neler örüyor adlı proje başlatıldı.
     Proje kapsamında merkez bünyesinde faaliyet gösteren 35 kadın yaptıkları şapka, atkı ve buna benzer çeşitli ürünleri üreterek, yurt dışında yaşayan tanıdıkları vasıtasıyla satmayı amaçlıyor. Projeye destek veren 35 kadın 1.5 ayda 300 şapka örerek projeye destek verdi.
     Bodrum Belediyesi KADEM Sorumlusu Banu Kalkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük bir heyecanla projeyi başlattıklarını söyledi.
     KADEM bünyesinde Muğla Valiliğinin izniyle kooperatif kurmayı amaçladıklarını anlatan Kalkan, Bu proje tamamen üreten kadınlar pazarı ve KADEMin kurulan bir merkezi ile ev kadınlarına yön vermek, kariyer sahibi yapmak, girişimci olmalarını sağlamak üzere başladı. Kadınlar buraya gelip kendilerini geliştiriyor. Sonra kooperatif sayesinde satış yapabilecekleri bir zemine sahip olacak. Evinde üreten bayanların satış yapabileceği bir zemini yarattığımıza inanıyoruz dedi.
     Kalkan, projeye destek veren kadınların 1.5 ay içerisinde 300 şapka ördüğünü kaydederek, Kadınlar neler örüyor projesi ortaya çıktı. Çünkü şapka örmeye karar verdiler. Bu kadar süre içinde de 300 şapka örüldü. Çok keyifli bir çalışma sürüyor diye konuştu.
     Kadınların sadece örgü değil farklı becerilerini de merkez bünyesinde sergilediğini dile getiren Kalkan, şöyle konuştu:
     35 kadın, farklı ürünleri üretmek ve becerileri doğrultusunda kümeleniyor. Ören grubumuzda 12 kadın var. Yemek yapan 8 kadınımız var. Gümüş takı üretmek isteyen kadınlarımız var, evde çocuk bakımı ve dikiş konusunda yol almak isteyen kadınlarımız var. Yıl sonuna doğru sayımız artacak. Ürettiklerini farklı yerlerde satışa sunmak için yollar arıyorlar. İstedikleri şey kendilerine aylık küçük bir gelir yaratmak bu doğrultu da çalışmalar yapıyoruz.
     8 sene önce İstanbuldan Bodruma yerleştiklerini ifade eden Hilal Karakaş ise KADEM adı altında kurulan merkezde 1.5 yıldır çalışmalarımız var. Bir araya gelerek bir kooperatif oluşturduk. Bu kooperatif altında ilk etapta şapka örmeye karar verdik. 1.5 ayda hedefimiz 300 şapkaydı ve buna ulaştık. Bundan sonra projemiz devam edecek. Ürettiğimiz ürünleri yurt dışına tanıdıklarımız vasıtasıyla satmayı planlıyoruz dedi.
     Servet Yıldız da yaptıkları projenin kendilerine çok şey kazandırdığını belirterek, destek veren merkez yetkililerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kadınlar Başımıza neler örüyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER